Orli vyzvou uřadujícího mistra z Bolzana

Naši soupeři
ČT 11. 10. 2018
Znojemští hokejisté se pokusí navázat na vydařené úterní představení. Ve víkendových bojích na domácím ledě pohostí nejdříve Bolzano a v neděli také Vídeň. Přijďme podpořit Orly v cestě za dalším vítězstvím. Duel s Bolzanem startuje v pátek od 18:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Italské Lišky se zatím za své výsledky nemusí vůbec stydět. Patří jim velmi slušná třetí příčka ligové tabulky, navíc bojují v hokejové Lize mistrů. Ve středu poměřily své síly s Tychy, tentokrát ale přeci jen zaváhaly a prohrály 3:5. „V Polsku jsme dostali laciné góly a nehráli jsme na tak vysoké úrovni, na jaké bychom měli být. Ve Znojmě už ale chceme opět zvítězit,“ pronesl trenér Bolzana Kai Suikkanen.

Ten se zatím může spoléhat na téměř bezchybného gólmana Irvinga Lelanda, jenž do mužstva zavítal v létě z nižší zámořské soutěže AHL. Nepřehlédnutelný svými parametry je také finský bek Markus Nordlund (v loňské sezóně DEL), nejproduktivnější hráč Bolzana je další obr, sto devadesát centimetrů měřící kanadský útočník Mike Blunden (loni rovněž zámořská AHL).

Znojemští hokejisté se v úterním utkání dočkali premiérové výhry v tomto ročníku EBEL. Na domácím ledě porazili v dramatickém duelu Klagenfurt 2:1. Rozhodujícím momentem celé hry se stala početní výhoda pět na tři v závěru první třetiny, v níž Orli hned dvakrát skórovali. Poté už to byla hra nervů, kterou ale domácí tým zvládl lépe. „Konečně jsme vyhráli, už jsme potřebovali tři body. Navíc jsme jen jednou inkasovali, a to i díky skvělému výkonu brankáře Halásze,“ zhodnotil po zápase útočník Jan Lattner.

Nyní ale čeká Jihomoravany velmi silná dvojice soupeřů, kteří okusí znojemský led během nadcházejícího víkendu – Bolzano a Vídeň. S Liškami sehráli Orli loňské poslední utkání sezony, v němž podlehli soupeři až po samostatných nájezdech 3:4.

Kouč Miroslav Fryčer už může počítat do sestavy i s produktivním útočníkem Anthony Lucianim, kterému vypršel disciplinární trest. „Máme sice ještě nějaké zraněné hráče, ale doufám, že budeme do pátku připraveni. Věřím, že jsme schopni porazit každého,“ prozradil trenér. Ten sice získal zvučnou posilu do brankoviště, zkušený Teemu Lassila však zatím kryje záda Tomáši Halászovi, který zachytal skvěle v úterý a dá se očekávat, že vítězná sestava se měnit nebude.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
26 11 9 1 5 74:78

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce nadstavby 11. 3.
body 5 15
aktuální forma Znojmo – Klagenfurt 2:1
Fehérvár – Znojmo 5:2
Znojmo – Innsbruck 2:6
Bolzano – Záhřeb 5:1
Bolzano – Vídeň 1:2
Innsbruck – Bolzano 2:3
nejproduktivnější hráč Charles C.J. Stretch, 10 bodů (2 + 8) Michael Blunden, 12 bodů (6 + 6)
nejproduktivnější obránce Adam Sedlák, 2 body (1 + 1) Timothy Campbell, 5 bodů (2 + 3)
brankář Tomáš Halász (89,4 %) Leland Irving (93,8 %)
využití přesilovek 23,3 % 19,4 %
úspěšnost oslabení 70,8 % 84,4 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #33 Gergely Kincses, #16 Milan Zrnic
Čároví rozhodčí: #76 Matjaz Hribar, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Kruckovyč, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Tejnor, McEachen, Šnajnar – Kalus, Stretch, Guman – Hlava, Braes, McPherson – Novák, Bartoš, Špaček – Mrázek, Matuš, Němec – Bulín.
Irving – Nordlund, Glira, Geiger, Campbell, Marchetti, Mackenzie, Brighenti – Catenacci, Findlay, Blunden – Miceli, Crescenzi, Insam – Deluca, Kuparinen, Carozza – Schweitzer, Bernard, Frank.
NEWSLETTER