Semknout se a bodovat! Orli zbrojí na Fehérvár

Naši soupeři
SO 6. 10. 2018
Jen těžko se musí znojemští hokejisté smiřovat se svou současnou pozicí v ligové tabulce. Po hořké sobotní prohře odjíždí svést bitvu o tolik důležité vítězství do maďarského Fehérváru. Boj o odpoutání se z poslední příčky tak startuje. Udělají Orli první krok vzhůru tabulkou právě v aréně čertů? Utkání začíná v neděli v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Americký gólman MacMillan Carruth obléká barvy Fehérváru již druhou sezonu

Fehérvár se potuluje v o dost klidnějších vodách soutěžní tabulky. Svou sílu navíc prezentuje především v domácích zápasech. Ve třech z nich dokázal zvítězit a v jednom bral alespoň bod za prohru v prodloužení. Navíc čerty zdobí velmi kvalitní přesilovky, úspěšnost v nich se momentálně ustálila na 25% !

Finský kouč Hannu Järvenpää si kolem sebe tvoří silnou skupinku ze svých krajanů. V týmu už jsou dokonce tři! Zatím nejvíce je na ledě vidět útočník Tero Koskiranta (v loňské sezóně Záhřeb), jenž se prozatím profiluje jako elitní nahrávač na góly (bilance 0 + 8 hovoří za vše), ale pozadu nezůstává ani další forvard Arttu Luttinen a zadák Harri Tikkanen (v loňské sezóně rovněž Záhřeb). Bránu Fehérváru stráží již druhým rokem Američan Mac Carruth. Zajímavým přírůstkem do týmu je také Michael Caruso, toho na jižní Moravě známe z jeho předchozího působení v Dornbirnu.

Pohled na ligovou tabulku není pro znojemské hokejisty nikterak příjemný. Poslední pozice s pouhými dvěma body za dvě prohry v prodloužení není tou nejlepší vizitkou, kterou by se chtěli Orli před svými fanoušky prezentovat. A reputaci si nenapravili ani v sobotním domácím utkání s Innsbruckem, v němž museli překousnout další nepříjemný výsledek 2:6.

Za necelých dvacet čtyři hodin se ale Orli rozjedou mezi mantinely znovu. „Je to lepší, než kdybychom měli čekat dalších čtrnáct dní. Pokud to mužstvo má koule, tak se musí semknout a jít za body. První gól nás nesmí srazit do kolen. To neexistuje. Musíme si věřit!“ burcuje před zápasem s Maďary svůj tým kouč Miroslav Fryčer. Bitva o tolik důležité body a nabytí ztraceného sebevědomí tak může začít právě ve Fehérváru.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
36 15 15 4 2 127:122

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Fehérvár AV19
pozice v tabulce 12. 7.
body 2 10
aktuální forma Znojmo – Innsbruck 2:6
Linz – Znojmo 3:1
Znojmo – Záhřeb 1:4
Fehérvár – Linz 5:6p
Salzburg – Fehérvár 9:0
Dornbirn – Fehérvár 2:3p
nejproduktivnější hráč Anthony Luciani, 7 bodů (4 + 3) Tero Koskiranta, 8 bodů (0 + 8)
nejproduktivnější obránce Adam Sedlák, 2 body (1 + 1) Jonathan Harty, 5 bodů (3 + 2)
brankář Tomáš Halász (88,00 %) Mac Carruth (89,00 %)
využití přesilovek 15,00 % 25,00 %
úspěšnost oslabení 70,00 % 84,62 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #48 Vladimír Baluška, Durchner
Čároví rozhodčí: #94 Christian Kaspar, #91 Attila Nagy

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Sedlák, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Tejnor, McEachen – Kalus, Braes, Luciani – Hlava, Stretch, McPherson – Špaček, Bartoš, Němec – Novák, Bulín, Mrázek – Matuš, Guman.
Carruth – Caruso, Szabó D., Glenn, Láday, Stipsicz, Tikkanen – Szabó K., Hári, Philips – Luttinen, Koskiranta, Sárpátki – Erdély, Sarauer, Sofron – Sille, Reisz, Szita.
NEWSLETTER