Za první výhrou sezóny se Orli vydávají do Linze

Naši soupeři
SO 29. 9. 2018
Po nepovedeném prvním domácím utkání se znojemští hokejisté opět vydávají na cestu, tentokrát k Černým křídlům. Jestli se Znojmu podaří poprvé v sezóně naplno bodovat se uvidí v neděli od 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Corey Locke zaznamenal v loňské sezóně za Linz 80 bodů, v týmu pokračuje i letos

Tým Černých křídel se v loňské sezóně dostal až do semifinále ligy, kde vypadl se Salzburgem 2:4 na zápasy. O jeho hlavní opory tak na trhu byl velký zájem. Po Marc-André Dorionovi sáhli konkurenční Vienna Capitals, zatímco Sebastien Piché se odporoučel do české extraligy, ulovil jej Hradec Králové. Útočníka Joela Brodu zase ulovil Dornbirn. Do hokejového důchodu pak odešly legendy tamního klubu bratři Robert a Phillip Lukasovi. Bez angažmá jsou stále hráči Jake Dowell a Shane O’Brien, kteří patřili v Linzi za nejzkušenější, dohromady odehráli v NHL přes 500 zápasů.

Zajímavých náhrad za díry v sestavě však našli v Linzi dostatečné množství. Do útoku se Černým křídlům podařilo zlákat velezkušeného Brackena Kearnse, který strávil 10 let na hraně NHL, ve které se objevil ve 35 zápasech. Další platnou posilou ofenzívy je bývalý švédský reprezentant Dragan Umicevic, který si v Evropě zahrál za týmy z pěti zemí.

Ani směrem do obrany ale nedělní soupeř Znojma nezaspal. Angažoval například Aarona Brocklehursta, kterého provází pověst pořádného dříče. Poslední zvučnou posilou do defenzívy je šampion zámořské juniorské ligy WHL Troy Rutkowski, produktivní obránce, který poslední dva roky odehrál v Norsku. Tam si připsal ve 112 zápasech 97 bodů!

Linzi se start sezóny zřejmě nedaří úplně podle představ, z úvodních pěti duelů získal pouhých pět bodů a náleží mu osmá příčka v tabulce. Ani ve Znojmě se ale nemůže jásat. V první třech zápasech sezóny Orli vybojovali dva body za dvě porážky v prodloužení, za nimi tak v tabulce zůstává již jen Salzburg s jedním bodem, ale také s jedním odehraným zápasem více.

Orlům se nepovedlo hlavně poslední odehrané utkání proti Záhřebu. „Nejsem hodný strejda, když mě někdo vytočí. Bohužel to ale nepomohlo. Dnes by nepomohla asi ani svěcená voda. Hlavami jsme chtěli, ale prostě nešlo to. Doufám, že se to v Linzi zlepší o sto procent, jinak bude zle,“ řekl po zápase hlavní trenér Znojma Miroslav Fryčer.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
45 20 17 5 3 170:140

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC Liwest Black Wings Linz
pozice v tabulce 11. 8.
body 2 5
aktuální forma Znojmo – Záhřeb 1:4
Graz – Znojmo 7:6p
Villach – Znojmo 4:3p
Linz – Klagenfurt 1:3
Salzburg – Linz 0:3
Linz – Bolzano 2:3sn
nejproduktivnější hráč Anthony Luciani, 6 bodů (3 + 3) Kevin Kapstad, 4 body (1 + 3)
nejproduktivnější obránce Rostislav Šnajnar, 2 body (0 + 2) Kevin Kapstad, 4 body (1 + 3)
brankář Tomáš Halász (90,60 %) Michael Ouzas (93,40 %)
využití přesilovek 18,20 % 15,80 %
úspěšnost oslabení 70,00 % 100,00 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#17 Thomas Berneker, #16 Milan Zrnic
Čároví rozhodčí:#71 David Nothegger, #97 Kevin Kontschieder

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal (24. Halász) – Sedlák, McEachen, Kruckovyč, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Šnajnar – Kalus, Stretch, Luciani – Hlava, Braes, McPherson – Špaček, Bartoš, Guman – Němec, Matuš, Mrázek – Bulín.
Ouzas – Altmann, D´Aversa, Matzka, Brocklehurst, Rutkowski, Kapstad, Kragl, Ober – DaSilva, Schofield, Kearns – Umicevic, Locke, Lebler – Kristler, Brucker, Woger – Gaffal, Hickmott, Leiler.
NEWSLETTER