Orli vítají kanadského forvarda Allana McPhersona

Aktuální zprávy
ČT 17. 5. 2018
V pořadí desátou posilou znojemských hokejistů se stává sedmadvacetiletý kanadský útočník Allan McPherson, který naposledy působil ve švýcarské lize.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

McPherson se narodil v Kanadě a svoji hokejovou kariéru započal v Ottawě. Od roku 2007 do roku 2010 hrál juniorskou CJHL za tým Kanata Stallions. Zazářil především ve své poslední sezóně zde, kdy v šestapadesáti zápasech dosáhl na těžko uvěřitelných 103 kanadských bodů (40 + 63). Následně působil čtyři sezóny v týmu americké univerzity Clarkson. V roce 2014 poprvé nakoukl do seniorského hokeje a v dresu Abbotsford Heat nastupoval v AHL.

Cizinci v kádru Orlů

  • Patrick McEachen (O, CAN)
  • Patrik Parkkonen (O, FIN)
  • Allan McPherson (Ú, CAN)
  • Anthony Luciani (Ú, CAN)
  • C.J. Stretch (Ú, USA)

Kompletní seznam odchodů a příchodů naleznete zde.

V severoamerické lize hrál po další čtyři roky, postupně zde však prošel čtyřmi americkými kluby, a k tomu nastupoval i v ECHL, kde opět sbíral body ve velkém. Jeho průměr se pohyboval okolo jednoho bodu na zápas.

Loňský ročník byl pro McPhersona významným milníkem. Sezónu sice začal opět v EHCL v celku Greenville Swamp Rabbits, avšak posléze poprvé ve své kariéře vyzkoušel evropský hokej a angažmá ve druhé nejvyšší švýcarské lize mu jistě sedlo. Vždyť si ve třiadvaceti zápasech přišel na stejný počet bodů. Nyní pokračuje tento sedmadvacetiletý forvard ve své evropské misi a od září bude nastupovat za Znojmo v EBEL.

"Allan je komplexní útočník, který může hrát v centru i na křídle. Jedná se o technicky zdatného hráče, jenž má za sebou první sezónu v Evropě, kde potvrdil své kvality herně i bodově. Nicméně kanadské body sbíral i v zámoří. Věříme, že jeho příchod zkvalitní nově vznikající kádr," poznamenal Rostislav Dočekal, sportovní manažer Orlů.

NEWSLETTER