Patrik Parkkonen. Finský obránce prověřený zámořím míří do Znojma

Aktuální zprávy
SO 12. 5. 2018
Novou tváří znojemské kabiny se stává pětadvacetiletý finský bek Patrik Parkkonen, který naposledy působil ve Švédsku. Zkušenosti má však i ze zámoří a z mládežnických reprezentací.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Parkkonen se narodil v téměř padesátitisícovém přístavním městě Porvoo nedaleko Helsinek. Ve finském hlavním městě s hokejem také začínal a už ve svých šestnácti letech se stal kapitánem mládežnické reprezentace. V roce 2010 zamířil na dvě sezóny do Kanady, kde působil v juniorské Western Hockey League v týmu Medicine Hat Tigers.

Posléze následoval návrat do Finska, kde v ročníku 2012/2013 poprvé okusil seniorské soutěže. V nejvyšší finské lize nastupoval za Ässät Pori, s nímž se stal ve stejném roce mistrem Finska. Parkkonen zůstal v Pori i následující dva roky, zároveň vypomáhal v nižší lize týmu TUTO Hockey sídlícímu v Turku.

V roce 2015 jej zlákala nabídka Lausitzer Füchse z druhé nejvyšší německé soutěže. O rok později zde dosáhl ve dvaapadesáti zápasech na úctyhodných padesát kanadských bodů a stal se nejlepším bekem soutěže. Sezónu 2017/2018 strávil ve Švédsku. Ve druhé nejvyšší lize vystřídal týmy Karlskoga a Oskarshamn.

Nyní přichází tento ve svém volném čase vášnivý rybář na jih Moravy. "Patrik je technicky velmi dobře vybavený ofenzivní bek a výborný bruslař. Počítáme s ním také do přesilových her," komentuje příchod finského zadáka Rostislav Dočekal, sportovní manažer Orlů.

Parkkonen je čtvrtou zahraniční tváří ve znojemském kádru, avšak nikoliv poslední. Vedení klubu nadále pracuje na příchodu dalších kvalitních posil.

NEWSLETTER