Orlí letku posiluje kanadský ostrostřelec Anthony Luciani!

Aktuální zprávy
ST 2. 5. 2018
Orli Znojmo hlásí velmi zajímavou posilu do útočných řad. Na jih Moravy přichází kanadský útočník Anthony Luciani. Sedmadvacetiletý střelec působí na evropské půdě druhým rokem s jednoletou přestávkou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Luciani pochází z kanadské provincie Ontario a jeho první hokejové kroky vedly právě přes Ontario Hockey League, jednu z tří hlavních juniorských lig v Kanadě. Tam na sebe během tří let upozornil téměř jedním bodem na zápas, ve své závěrečné sezóně se dostal dokonce až k průměru jednoho a půl bodu.

Jeho následné kroky pak vedly přes San Antonio Rampage, bývalou farmou Floridy Panthers. Hned tři sezóny střídal starty mezi AHL a ECHL, kde hrál za tým Cincinnati Cyclones.

Ve svých výkonech z juniorských let pokračoval v ECHL i za týmy Toledo Walleye a Greenville Road Warriors, kde si taktéž udržel skvělý průměr více než bodu na zápas. Poté se rozhodl zkusit své štěstí v Evropě.

Poslední sezónu začal ve slovenské lize, kde si ve dvaceti zápasech připsal sedmnáct bodů, načež se vydal do DEL2. V dresu Bayreuthu nasbíral skvělých čtyřicet šest bodů ve třiceti dvou utkáních, a přestože odehrál výrazně méně zápasů, stal se nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem (o dvanáct branek).

„Anthonyho jsme angažovali jako střelce, který svoji pověst potvrzuje ve všech soutěžích, ve kterých nastoupil. Očekáváme, že se bude prosazovat také u nás,“ hodnotí novou posilu sportovní manažer Rostislav Dočekal. „Má skvělý tah na branku a cit pro zakončení,“ dodal.

Luciani je tak po brankáři Patriku Nechvátalovi, útočníku C.J. Stretchovi a obránci Patricku McEachinovi čtvrtou znojemskou posilou pro nadcházející sezónu. O dalších jménech klub intenzivně jedná.

NEWSLETTER