Novou posilou Orlů je produktivní zadák Patrick McEachen!

Aktuální zprávy
SO 28. 4. 2018
Pár dní po podpisu amerického bombarďáka C.J. Stretche hlásí Orli také zámořskou posilu do defenzivy. Je jí produktivní sedmadvacetiletý kanadský bek Patrick McEachen, jeden z nejlepších obránců francouzské ligy.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

McEachen pochází z kanadské provincie Ontario a hokejově vyrostl v místních juniorských ligách. V roce 2011 se rozhodl skloubit hokejovou kariéru se vzděláním a nastoupil na Queens University v Kingstonu, kde v univerzitní soutěži působil tři sezóny, v sezóně 2011/12 dokonce výrazně dopomohl k celkovému vítězství týmu. Byl blízko NHL, na kempu jej zkoušela Carolina Hurricanes, ale do nejlepší soutěže světa se nakonec neprosadil. Po roce v nižší ECHL se pak rozhodl k přesunu do Evropy.

McEachen zamířil do francouzského Gapu a v podhůří Alp se mu dva roky velmi dařilo. Nejprve si v sezóně 2015/16 za místní klub zahrál Ligu mistrů a po vítězství v základní části ligy došel až do semifinále, o rok později pak už pomohl k zisku mistrovského titulu, kdy jedním z jeho spoluhráčů byl i ex-znojemský Branislav Rehuš.

V dosud poslední sezóně McEachena přetáhl klub z Bordeaux, kde kanadský obránce zažil bodově dosud nejpovedenější ročník. Ve 55 utkáních si připsal 47 bodů a stal se třetím nejproduktivnějším obráncem celé francouzské soutěže. Nyní míří do Znojma, kde by měl svou kreativitou ze zadních pozic výrazně podporovat ofenzivu.

„Patrick je technicky výborně vybavený obránce. Je ofenzivně laděný, dokáže založit útočnou akci, dá se použít pro přesilové hry. Zároveň je spolehlivý i směrem dozadu," vypočítává sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal. McEachen je tak po brankáři Patriku Nechvátalovi a útočníku C.J. Stretchovi třetí znojemskou posilou pro nadcházející sezónu.

» Aktuální soupisku Orlů najdete zde

NEWSLETTER