Realizační tým potvrzen: zůstává Fryčer, trenérský štáb rozšíří Beroun

Aktuální zprávy
PÁ 9. 3. 2018
Jen pár dnů po skončení sezóny 2017/18 je rozhodnuto o podobě realizačního týmu Orlů pro příští ročník. Hlavním koučem bude Miroslav Fryčer, aktivní hráčskou kariéru končí Jiří Beroun, který se přesouvá na pozici asistenta.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Osmapadesátiletý Fryčer přišel do Znojma na úplný závěr uplynulé sezóny, mužstvo koučoval v posledních osmi duelech nadstavbové části. Nyní povede bývalý vynikající hráč Toronta či Edmontonu Orly do jejich osmé sezóny v mezinárodní Erste Bank Eishockey Lize. „Míra Fryčer je autorita, má ohromné zkušenosti, světový rozhled, trénoval v zahraničí. Je perfektně vybavený jazykově,“ vypočítává Rostislav Dočekal, který nadále pokračuje ve funkci sportovního manažera.

U týmu zůstávají také asistent trenéra Tomáš Jakeš i vedoucí mužstva a trenér brankářů Petr Hrachovina. „Letošní ročník byl pro nás všechny zklamáním. Realizační tým v této podobě je odhodlaný připravit mužstvo do nové sezóny tak, abychom byli opět úspěšní a bojovali o vyšší příčky. To je náš cíl,“ konstatuje Dočekal.

Novou tváří v realizačním týmu je pak dlouholetý útočník a kapitán mužstva Jiří Beroun. Nejdéle sloužící člen znojemského kádru působil na jihu Moravy od sezóny 2002/03, prožil v něm na ledě velké extraligové, prvoligové i mezinárodní zápasy v EBEL. Za Znojmo nastoupil celkem k 612 utkáním a nasbíral v nich 139 bodů za 63 branek a 76 asistencí. Po neuvěřitelných šestnácti sezónách v orlím dresu zůstává klubu věrný i nadále a přesouvá se za hráčskou lavici na pozici asistenta hlavního kouče.

„Ono to celé k tomuhle rozhodnutí tak nějak postupně směřovalo," konstatuje osmatřicetiletý Beroun. „Samozřejmě člověk si přeje rozloučit se s aktivní kariérou přímo na ledě, ale holt to v mém případě nedopadlo. Už jsem několikrát říkal, že jinam než do Znojma bych nešel. Sedli jsme si s Pavlem Oherou a domluvili se. Žádný super trenér z nebe nespadne a já se budu muset na začátku hlavně učit novým věcem. Jsem hrozně vděčný, že u pana Fryčera dostanu tuhle možnost. Chtěl bych taky pomáhat u mládeže a budu se postupně rozkoukávat," dodává.

Realizační tým Orlů Znojmo pro sezónu 2018/19
Sportovní manažerRostislav Dočekal
Team manažerKateřina Oherová
Hlavní trenérMiroslav Fryčer
Asistenti trenéraTomáš Jakeš
Jiří Beroun
Trenér brankářůPetr Hrachovina
NEWSLETTER