O první nadstavbové body doma proti Bolzanu

Naši soupeři
SO 3. 2. 2018
Potřetí během šestnácti dnů se znojemští hokejisté utkají s Bolzanem. Oba celky v prvním utkání nadstavby prohrály, a tak nutně potřebují bodovat. Důležité utkání začíná v Nevoga aréně v neděli v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Útočník Alexander Petan, jeden z lídrů ofenzivy Bolzana

Bolzano po povedeném konci základní části, kdy postupně zlepšenými výkony pod finským koučem Suikkanenem vystoupalo z poslední příčky až pro dva bonusové body, překvapivě narazilo v pátečním úvodním nadstavbovém klání doma s Fehérvárem. Porážka 1:2 se italskému týmu rozhodně nehodí do postupových počtů a ve Znojmě tak bude mít o pořádnou motivaci postaráno.

Lišky táhnou zahraniční posily. Mike Halmo, Alex Petan a Chris DaSousa se starají o ofenzivní produktivitu mužstva, vzadu tvrdí muziku Gartner, Carlisle nebo italský reprezentační kapitán a klubová ikona Egger. To vše z branky jistí finský maskovaný muž Pekka Tuokkola.

Znojmu se vstup do nadstavby také výsledkově nepovedl. V dalekém Dornbirnu ale tým pod vedením Rostislava Dočekala dlouho držel krok s domácími Buldoky, až vstup do třetí části rozhodl o jejich porážce. Doma budou Orli chtít navázat na poslední vzájemný duel s tímto soupeřem, který 19. ledna vyhráli 4:2.

Situace v tabulce je více než otevřená, první Dornbirn sice s devíti body uniká pronásledovatelům, po páteční porážce Grazu ale na druhé postupové místo pomýšlí všichni zbývající účastníci nadstavby.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
24 10 9 1 4 70:74

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce nadstavby 5. 6.
body 2 0
aktuální forma Dornbirn – Znojmo 5:3
Znojmo – Záhřeb 2:5
Bolzano – Znojmo 7:3
Bolzano – Fehérvár 1:2
Graz – Bolzano 3:2
Bolzano – Znojmo 7:3
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 34 bodů (13 + 21) Michael Halmo, 41 bodů (16 + 25)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 22 bodů (8 + 14) Matt Tomassoni, 18 bodů (3 + 15)
brankář Marek Schwarz (89,10 %) Pekka Tuokkola (91,50 %)
využití přesilovek 15,7 % 22,6 %
úspěšnost oslabení 76,2 % 84,9 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #33 Gergely Kincses, #20 Kristijan Nikolić
Čároví rozhodčí: #77 Jakob Schauer, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Corbett, Biro, Tejnor, Stehlík, Lattner, Bořuta, Zajíc, Šnajnar – Yellow Horn, Olsen, Číp – Matuš, Bartoš, Guman – Němec, Raška, Mrázek – Novák, Plíhal, Špaček.
Tuokkola – Gartner, Tomassoni, Egger, Marchetti, Carlisle, Glira, Schweitzer – Halmo, Oleksuk, Smith – Frigo, Bernard, Frank – Micelli, Angelidis, Monardo – Sointu, DeSousa, Petan.
NEWSLETTER