Další zámořská posila! Orli podepsali Codyho Corbetta

Aktuální zprávy
SO 20. 1. 2018
Jen pár dní po útočníku Ryanu Olsenovi přichází do Znojma další zámořská posila, tentokrát do zadních řad. Je jí čtyřiadvacetiletý americký obránce Cody Corbett.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Corbett se v osmnácti letech dostal do prestižní juniorské Western Hockey League v Kanadě, kde působil tři sezóny velmi úspěšně v dresu Edmonton Oil Kings. Dvakrát s tímto týmem ligu vyhrál, v sezóně 2013/14 jako asistent kapitána pak dokonce získal i Memorial Cup, trofej pro nejlepší juniorský tým v celé Kanadě. V tomto ročníku si také připsal pro obránce těžko uvěřitelný téměř bod na zápas.

Jeho další kariéra vedla do AHL, kde působil v týmech Lake Erie Monsters a San Antonio Rampage. Po krátkých štacích v nižší ECHL pak v této soutěži v letošní sezóně začal v týmu Idaho Steelheads. Podobně jako pro Olsena je tak i pro Corbetta přestup do Znojma první evropskou štací.

"Codyho jsme angažovali jako šikovného obránce, který je ofenzivně i defenzivně dobře vybaven. Dokáže podpořit útok, a počítáme s ním tak kromě oslabení i na přesilovky," konstatuje sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Corbett se do Znojma přesune v průběhu příštího týdne a poprvé by měl nastoupit v pátek 26. ledna při utkání na ledě Bolzana.

NEWSLETTER