Peter Pucher ve Znojmě pokračovat nebude

Aktuální zprávy
NE 12. 3. 2017
Po čtrnácti sezónách v dresu Orlů opustí kabinu znojemského týmu Peter Pucher. Dvaačtyřicetiletý útočník, který na jih Moravy poprvé přišel v roce 1999, odehrál za klub osm extraligových ročníků, k nim přidal dalších šest v EBEL.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

„Po ukončení uplynulé sezóny jsme oznámili Peterovi, že vzhledem k plánovanému omlazení kádru s jeho hráčskými službami v nadcházejícím ročníku počítat nebudeme. Nabídli jsme mu, aby nadále působil v klubu na pozici ve sportovním úseku," říká sportovní manažer klubu Rostislav Dočekal.

„Peter tuto nabídku s díky odmítl s tím, že by chtěl ještě nadále aktivně hrát. Toto přání samozřejmě plně respektujeme a nabídli jsme mu pomoc s hledáním nového angažmá," pokračuje prezident klubu Pavel Ohera. Další záležitosti ukončení spolupráce včetně případného rozloučení jsou aktuálně v jednání.

Peter Pucher ve Znojmě

  • 14 sezón (8 v ELH, 6 v EBEL)
  • 753 zápasů
  • 200 gólů
  • 416 asistencí
  • 616 kanadských bodů

Pucher patří mezi nejvýraznější osobnosti historie znojemského hokeje. Ve dvou nejvyšších soutěžích nastoupil za klub v 753 utkáních, byl týmu věrný po dobu málo vídaných 14 let v průběhu dvou angažmá. To první trvalo od léta 1999 do roku 2006, to druhé pak započalo na podzim 2011 po vstupu do mezinárodní EBEL.

Slovenský centr se pravidelně umisťoval na předních příčkách klubového bodování a byl u obou nejvýraznějších úspěchů týmu - třetího místa v extralize i druhé příčky v EBEL.

„Peterovi samozřejmě děkujeme za vše, co pro náš klub i pro Znojmo v uplynulých letech odvedl. Právem patří mezi legendy klubu a přejeme mu vše dobré v dalším sportovním i osobním životě," dodává Ohera.

NEWSLETTER