Přímý souboj o play-off čeká na Orly v Grazu

Naši soupeři
ČT 26. 1. 2017
Po úspěšném vstupu do nadstavbové části a dvou vítězstvích čeká na znojemské hokejisty zatím nejtěžší zkouška. V pátek od 19:30 nastoupí na ledě Grazu, který aktuálně vede spodní nadstavbovou skupinu.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Ofenziva Grazu stojí a padá s výkony Olivera Setzingera, který letos nasbíral už 52 bodů (18 + 34)

Graz se po dobrém začátku sezóny pod vedením slovinského kouče Iva Jana postupně propadal tabulkou níž a níž. V momentě, kdy sezóna začala nápadně připomínat ty předchozí (podobně nepovedené), sáhlo vedení štýrského klubu ke změně trenéra. Jana nahradil Kanaďan Doug Mason, který už v EBEL působil na střídačce Klagenfurtu, mimo jiné ve čtvrtfinále play-off proti Znojmu.

Masonovi se postupně povedlo tým zvednout, znovu naskočit na vítěznou vlnu v nejdůležitějším okamžiku sezóny, a tak se teď Graz vyhřívá na prvním místě nadstavbové skupiny, má za sebou čtyři výhry za sebou a brousí si zuby na Znojmo. Tým táhne trojice útočníků Setzinger, McLean, Beach, z nichž zejména ten první má na úspěch týmu obrovský vliv. Další oporu hledejte v brance: dánský reprezentační brankář Sebastian Dahm je dlouhodobě statisticky nejlepším gólmanem ligy.

Znojmu se ale letos proti Grazu daří. Bodovalo ve všech čtyřech vzájemných duelech, z toho třikrát vyhrálo a jednou inkasovalo vyrovnávací branku až tři vteřiny před koncem.

Po vítězstvích proti Dornbirnu a Lublani se svěřenci kouče Šimíčka dostali na dostřel pozicím zajišťujícím play-off a ví, že i nadále musí pracovat na sto procent v každém utkání. "V té první skupině si může tým dovolit prohrát zápas nebo si něco nacvičit, ale tady se jede nadoraz. Celých šedesát minut ve všech deseti duelech se musí odmakat. Úleva přijde, jak skončíme na sedmém nebo osmém místě," shrnul pocity kapitán Jiří Beroun.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
26 10 11 1 4 65:67

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Moser Medical Graz99ers
pozice v tabulce 3. 1.
body 8 10
aktuální forma Lublaň - Znojmo 1:2
Znojmo - Dornbirn 6:2
Vídeň - Znojmo 2:3p
Dornbirn - Graz 2:3
Graz - Fehérvár 5:2
Fehérvár - Graz 1:5
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 35 bodů (14 + 21) Oliver Setzinger, 52 bodů (18 + 34)
nejproduktivnější obránce Libor Šulák, 27 bodů (9 + 18)
André Lakos, 27 bodů (3 + 24)
Robin Weihager, 34 bodů (8 + 26)
brankář Marek Schwarz (90,1 %) Sebastian Dahm (93,3 %)
využití přesilovek 21,1 % 17,8 %
úspěšnost oslabení 81,3 % 84,7 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimir Babic, #20 Kristijan Nikolic
Čároví rozhodčí:#97 Kevin Kontschieder, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Šulák, Stehlík, Lakos, McMonagle, Bořuta, Biro, Kadeřávek – Lattner, Bartoš, Yellow Horn – Beroun, Pucher, Wronka – Vodný, Da Costa, Hughesman – Podešva, Šeda, Csamangó – Špaček.
Dahm – Pöck, Weihager, Reinthaler, Pelech, Klimbacher, Boivin, Petrovitz – Pirmann, Feichtner, Woger – Setzinger, McLean, Zusevics – Beach, Brophey, Ograjenšek – Trost, Zierer, Natter.
NEWSLETTER