Není to Apríl, Znojmo čeká v Salzburgu první finále!

Naši soupeři
ČT 31. 3. 2016
Historická sezóna znojemského hokeje má před sebou své vyvrcholení. Český zástupce se porve o titul mezinárodní EBEL ligy. Soupeřem mu bude úřadující šampion a největší favorit Red Bull Salzburg. Úvodní utkání před kamerami ServusTV a Laola1 začíná v pátek v 19:40.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Není tak na očích jako v minulých letech, přesto John Hughes znovu opanoval čelo produktivity EBEL v základní části. Aktuálně nasbíral kanadský forvard v 63 utkáních 76 bodů.

Salzburg na cestě do finále vyřadil postupně oba korutanské týmy: Klagenfurt 4:3 na zápasy a Villach následně 4:2. Po problémech s brankáři ve čtvrtfinále našel bohatý tým novou jedničku v podobě Juuso Riksmana. Osmatřicetiletý veterán se šance chopil výtečně a s úspěšností zásahů přes 94 procent je základním kamenem úspěchu. S obrovskou sílou v útoku navíc tým dokáže skórovat v každém utkání a útočná formace Sterling - Duncan - Hughes patří k nejsilnějším v lize.

"Přestávka po semifinále nám přišla k duhu, vyléčili jsme drobné šrámy a celý tým je připraven na Znojmo. Je to ofenzivně nesmírně silný tým, který je nebezpečný v protiútoku. Musíme se soustředit na naši hru, nenechat se vylučovat, hodně střílet a dostávat se k dorážkám," nechal se slyšet hlavní kouč Red Bullu a rakouské reprezentace Dan Ratushny.

Orli v posledních dnech a týdnech zbořili nespočet klubových rekordů, zažívají nejdelší sezónu v historii a nezávisle na výsledku finálové série se letošní ročník zapíše zlatým písmem do klubové kroniky. Přesto tým cítí, že meta nejvyšší je na dosah.

Znojmo se může spolehnout na Coltona Yellow Horna, který před pár dny obdržel po hlasování novinářů cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy a jasně vévodí produktivitě play-off. Zdatně mu sekundují spoluhráči, hned za Yellow Hornem jsou v bodování Roman Tomas a Corey Trivino, tým navíc drží vyrovnaná brankářská dvojice a zodpovědně hrající obrana.

"Salzburg je zkušený a silný tým, ale začíná se za stavu 0:0 a my si samozřejmě věříme. Když už jsme došli tak daleko, budeme chtít vyhrát i finále. Mně osobně se navíc hrají venkovní zápasy lépe, případnou výhrou můžeme jedině získat. Proto mi začátek série venku celkem vyhovuje," prohlásil nejzkušenější hráč Orlů Peter Pucher.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
28 15 6 1 6 90:96

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
konečná pozice v tabulce 2. 1.
body 20 20
aktuální forma Linz - Znojmo 2:5
Znojmo - Linz 4:2
Linz - Znojmo 7:5
Villach - Salzburg 1:2
Salzburg - Villach 2:1
Villach - Salzburg 1:2p
nejproduktivnější hráč v play-off Colton Yellow Horn, 21 bodů (7 + 14) John Hughes, 10 bodů (5 + 5)
nejproduktivnější obránce v play-off André Lakos, 9 bodů (2 + 7) Matthias Trattnig, 8 bodů (4 + 4)
brankář Jan Lukáš (93,1 %) Juuso Riksman (94,3 %)
využití přesilovek 21,3 % 18,9 %
úspěšnost oslabení 81,6 % 88,1 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #20 Kristijan Nikolić, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #51 Marton Nemeth, #96 Elias Seewald

Sestavy z posledních zápasů

Lukáš – Biro, Bořuta, Šulák, Lakos, Stehlík, Lattner, Štach – Tomas, Pucher, Rehuš – Šedivý, Trivino, Yellow Horn – Beroun, Podešva, Číp – Špaček, Bartoš, Novák – Csamango.
Riksman – Kutlák, Trattnig, Connelly, Fahey, Heinrich, Viveiros, Wachter, Pallestrang – Welser, Walter, Latusa – Sterling, Duncan, Hughes – Ledin, Komarek, Kristler – Baltram, Rauchenwald, Hochkofler.
NEWSLETTER