Finále nebo sedmý duel! Znojmo může v Linzi rozhodnout

Naši soupeři
ST 23. 3. 2016
V posledním utkání získali Orli na svoji stranu mečbol, jenž je v případě další výhry posune do finále EBEL. A přesně s tímto cílem vstoupí do šestého zápasu série, který se hraje netradičně ve čtvrtek. Úvodní buly je na programu v 19:40.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Kanaďan Olivier Latendresse působí v Linzi prvním rokem a v play-off vládne klubové produktivitě.

Do úterního střetnutí obě mužstva vkročila za stavu 2:2 na série. Bylo proto klíčové zápas zvládnout a dostat se do vedení. To se povedlo znojemským Orlům, kterým tak chybí poslední krůček k ukončení semifinále a postupu do závěrečné pasáže play-off. Ten ovšem bývá často tím nejtěžším. Obzvlášť na horké půdě v Linzi nepůjde o nic snadného.

Pro tým kolem kapitána Jiřího Berouna je nesmírně důležité, že se může spolehnout na skvělou formu svých klíčových hráčů. Trio znojemských hokejistů Yellow Horn - Trivino - Tomas zaznamenalo v play-off již 40 bodů! Největší podíl má nejproduktivnější hráč Orlů Colton Yellow Horn, jenž s dvaceti body suverénně vládne kanadskému bodování ligy.

V roce 2012 získali Black Wings titul. Od té doby pro ně semifinále představuje konečnou zastávku. Ani jednou již nedokázali semifinálové brány prolomit. Nyní před nimi stojí těžký úkol. Už si nemohou dovolit porážku, jinak pro ně opět skončí sezóna. "Čeká nás dlouhá a těžká bitva. Musíme dvakrát zvítězit," uvědomuje si Mario Altmann.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
36 17 12 4 3 136:111

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC LIWEST Black Wings Linz
konečná pozice v tabulce 2. 5.
body 20 16
aktuální forma Znojmo - Linz 4:2
Linz - Znojmo 7:5
Znojmo - Linz 3:2
Znojmo - Linz 4:2
Linz - Znojmo 7:5
Znojmo - Linz 3:2
nejproduktivnější hráč v play-off Colton Yellow Horn, 20 bodů (7 + 13) Olivier Latendresse, 12 bodů (5 + 7)
nejproduktivnější obránce v play-off André Lakos, 8 bodů (2 + 6) Marc André Dorion, 8 bodů (3 + 5)
brankář Jan Lukáš (93,0 %) Michael Ouzas (91,1 %)
využití přesilovek 16,7 % 26,3 %
úspěšnost oslabení 79,5 % 87,7 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #20 Kristijan Nikolic, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #91 Attila Nagy, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Lukáš – Biro, Bořuta, Šulák, Lakos, Stehlík, Lattner, Roupec – Tomas, Pucher, Rehuš – Šedivý, Trivino, Yellow Horn – Beroun, Podešva, Číp – Špaček, Bartoš, Novák – Csamango.
Ouzas – Piche, Dorion, Lukas, Palin, Altmann, Fechtig, Kirchschläger, Mayrhauser – Kozek, McLean, DaSilva – Latendresse, Hisey, Ulmer – Göhringer, Oberkofler, Hofer – Spannring, Moderer, Franz.
NEWSLETTER