VIDEO: Jak se vyrábí přenos Playo.tv

Naši soupeři
ÚT 22. 3. 2016
Playo.tv již několik sezón pravidelně přináší svým divákům přímé televizní přenosy ze zápasů HC Orli Znojmo. Jak probíhá příprava a samotný přenos ze zimního stadion?
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

„Příprava na každý přenos začíná několik dní dopředu, je třeba zajistit kvalitní tým lidí,” popisuje výkonný producent Playo.tv Radek Balvín. „Standardně realizujeme přenos v cca deseti lidech. Oproti běžné TV produkci je to o něco méně. Nicméně pro přenosy ze Znojma využíváme sedm kamer, což je podobné číslo, jako například při běžném přenosu hokejové extraligy na České televizi,“ vysvětluje Radek Balvín.

Výsledný signál se rodí v přenosovém voze. „Přenosák parkujeme vedle stadionu. Pro připojení všech kamer a mikrofonů je potřeba pokaždé položit více než kilometr kabelů,“ dodává výkonný producent.

Playo.tv předává vyrobený signál několika dalším televizním stanicím. „Krom distribuce streamu na našich stránkách dodáváme od začátku sezóny signál z téměř poloviny všech našich přenosů české sportovní televizi Sport5. Většinou taktéž předáváme signál rakouské televizi Laola pro výrobu jejich střihových pořadů. Navíc poskytujeme signál pro archivaci zápasů pro potřeby ligy a v rámci playoff jsme letos dvakrát zasílali signál na satelit pro rakouskou televizi Servus TV,“ sumarizuje Balvín.

Jak probíhá přímý přenos z pohledu televizního štábu, můžete shlédnout v následujícím videu.

NEWSLETTER