Poslední krok do semifinále. Urvou ho Orli již v úterý?

Naši soupeři
PO 7. 3. 2016
Jediná výhra dělí znojemské hokejisty od historického postupu mezi čtyři nejlepší mužstva EBEL. Dosáhnout na ni mohou už v úterý, na horkém ledě Dornbirnu je ale jistě nečeká nic jednoduchého. Podaří se Orlům udělat poslední krok? Úvodní buly bude vhozeno v 19:40.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Kyle Greentree patří k ofenzivním lídrům buldoků.

Znojmo si v minulém utkání připsalo třetí vítězství za sebou a nepříznivou sérii rázem otočilo ve svůj prospěch. V cestě do semifinále zbývá vybojovat jedno vítězství. Orli však moc dobře ví, že poslední krok bývá nejtěžší. „To, že vedeme 3:2 ještě nic neznamená. Máme před sebou jeden důležitý krok, který musíme zvládnout,“ nabádá univerzál Jan Lattner.

Znojemský tým tak čeká v této sezóně poslední dlouhá cesta na západ Rakouska a svěřenci kouče Jiřího Režnara by jistě velice rádi navázali na poslední klání v Dorbirnu, které nakonec díky šťastné brance v prodloužení urvali pro sebe. „Celý tým pracuje dobře v defenzívě a hraje zodpovědně, musíme takhle pokračovat. Důležitý je vždy první gól zápasu. Musíme zůstat soustředěni a vybojovat poslední výhru,“ velí brankář Jan Lukáš, který ve druhém vzájemném duelu čtvrtfinále, jenž pro Orly skončil vysokou porážkou 0:5, vystřídal po třetím inkasovaném gólu v bráně Patrika Nechvátala.

Rakouské mužstvo nechce dopustit opakování scénáře z předminulé sezóny, kdy v sérii se Salzburgem, pozdějším finalistou, tým z Vorarlberska rovněž vedl 2:0 na zápasy, avšak svému protivníkovi nakonec podlehl poměrem 2:4. „Musíme lépe využívat naše šance a být lepší v obraně. Nyní nemáme co ztratit, budeme hrát na plný plyn“, říká odhodlaně Oliver Achermann, jeden z kandidátů na mladou hvězdu února, jenž si v sérii zatím připsal bod za asistenci. Zajímavostí před šestým zápasem je, že se z vítězství zatím vždy radoval tým, kterému se podařilo skórovat jako prvnímu. Dornbirn prohrál čtyři utkání za sebou pouze jednou v této sezóně, naopak Znojmo zvítězilo čtyřikrát za sebou naposledy v prosinci.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
25 16 6 2 1 99:61

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
konečná pozice v tabulce 2. 6.
body 20 14
aktuální forma Znojmo – Dornbirn 5:2
Dornbirn – Znojmo 2:3p
Znojmo – Dornbirn 3:1
Znojmo – Dornbirn 5:2
Dornbirn – Znojmo 2:3p
Znojmo – Dornbirn 3:1
nejproduktivnější hráč v play-off Colton Yellow Horn, 7 bodů (4 + 3) Kyle Greentree, 5 bodů (3 + 2)
James Arniel, 5 bodů (2 + 3)
nejproduktivnější obránce v play-off André Lakos, 6 bodů (0 + 6) Jonathan D´Aversa, 5 bodů (2+ 3)
brankář Patrik Nechvátal (87,8 %)
Jan Lukáš (94,3 %)
Florian Hardy (93,7 %)
využití přesilovek 13,6 % 17,4 %
úspěšnost oslabení 82,6 % 86,4 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#17 Thomas Berneker, #21 Miroslav Stolc
Čároví rozhodčí:#71 David Nothegger, #62 Ulrich Paradatscher

Sestavy z posledních zápasů

Lukáš – Štach, Bořuta, Šenkeřík, Lakos, Stehlík, Šulák, Biro – Tomas, Pucher, Fiala – Yellow Horn, Trivino, Novák – Číp, Podešva, Lattner – Šedivý, Bartoš, Rehuš – Beroun.
Hardy – Magnan, D´Aversa, Caruso, MacKenzie, Lembacher, Crawford, Jeitziner – D´Alvise, Arniel, Grabher Meier – Greentree, Sylvester, Siddall – Petrik, Zagrapan, Livingston – Macierzynski, Häußle, Achermann.
NEWSLETTER