V bitvě o druhé místo letí Orli na horký led Linze

Naši soupeři
ČT 28. 1. 2016
Pět zápasů v nadcházejících deseti dnech čeká na znojemské hokejisty před reprezentační přestávkou. V tom prvním míří na led velkého rivala do Linze. Vzájemné souboje v letošní sezóně nabídly vždy fantastický hokej a mnoho gólů. Další střetnutí těchto celků začíná v pátek v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Hlavní síla Linze sice tkví nejen v ofenzivě, gólman Michael Ouzas je statisticky nejlepším v lize

Pokud bychom se měli orientovat podle dvou předchozích utkání na ledě Linze, čeká nás pořádné drama. V obou zápasech Orli vedli o tři, resp. o dva góly, v obou domácí dokázali vyrovnat. Zatímco poprvé obrat dokonali a zvítězili 5:4, ve druhém duelu uspěli stejným poměrem, i když po nájezdech, pro změnu Orli. Linz patří na domácím ledě k nejsilnějším týmům ligy a je jasné, že pro zisk bodů bude muset Znojmo předvést stoprocentní výkon.

Nahrát by jim mohla poněkud horší forma Linze, který má aktuálně na kontě tři porážky v řadě, jednu z nich však v dosti oslabené sestavě. Na Znojmo už se chystá v plné síle a nejproduktivnější obránce EBEL Sebastian Piché varuje: "Každý zápas v nadstavbě musíme hrát jako play-off. Ne jen pro dobré umístění, ale chceme zároveň vyslat zprávu ostatním týmům, že to s námi budou mít těžké," prohlásil. V týmu Černých křídel se skrývá obrovská ofenzivní síla včetně nejlepšího střelce ligy, jímž je Andrew Kozek.

Také Orli ale mají co nabídnout. Týmový výkon, vyrovnanost útočných formací, vynikající brankář i individuální kvalita přispěly ke skvělému konci základní části a solidnímu vstupu do nadstavby. Do sestavy se navíc vrací Jiří Beroun a po dlouhém zranění také Jan Šeda. Hrát bude také Ondřej Fiala.

"Zápas v Dornbirnu nedohráli Patrik Novák a David Bartoš. Patrik měl po sekeře zranění nervu na ruce, pár dnů netrénoval, ale s největší pravděpodobností by měl nastoupit. U Davida Bartoše je to na delší dobu, ten nenastoupí," prozradil trenér Orlů Jiří Režnar. Chybět bude kromě Bartoše také obránce Antonín Bořuta.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
29 13 10 4 2 110:88

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC LIWEST Black Wings Linz
pozice v tabulce 2. 4.
body 6 4
aktuální forma Dornbirn – Znojmo 3:2p
Znojmo – Vídeň 2:1
Villach – Znojmo 3:1
Vídeň – Linz 3:2
Linz – Bolzano 1:3
Dornbirn – Linz 3:0
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 50 bodů (26 + 24) Andrew Kozek, 54 bodů (33 + 21)
nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta, 26 bodů (9 + 17)
Lubomír Štach, 26 bodů (9 + 17)
Sebastian Piche, 39 bodů (14 + 25)
brankář Patrik Nechvátal (91,70 %) Michael Ouzas (93,50 %)
využití přesilovek 19,10 % 24,30 %
úspěšnost oslabení 83,50 % 87,40 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #29 Trpimir Piragić, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #76 Matjaž Hribar, #94 Christian Kaspar

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos, Roupec, Lattner, Šťáva, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Trivino, Novák – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Pucher, Číp – Špaček, Rehuš, Csamango.
Ouzas – Piche, Dorion, R. Lukas, Palin, Altmann, Fechtig, Mayrhauser, Kirchschläger – Kozek, McLean, DaSilva – Ulmer, Hisey, Hofer – Latendresse, Oberkofler, Gaffal – Göhringer, P. Lukas, Moderer.
NEWSLETTER