Dva metry a tři tituly do Znojma! Přichází André Lakos

Aktuální zprávy
ST 6. 1. 2016
Obranné řady Orlů rozšiřuje před vyvrcholením sezóny nepřehlédnutelná posila. Přes dva metry a sto kilogramů na bruslích nabízí André Lakos, ikona rakouského hokeje, trojnásobný mistr EBEL a účastník dvou olympijských her.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Lakos patří mezi nejúspěšnější rakouské hráče. Už v šestnácti vyrazil do zámoří, kde sbíral zkušenosti v juniorce a AHL. Draftovalo jej New Jersey, NHL si však nezahrál. Místo toho se vrátil do Evropy, nejprve do mateřské Vídně, posléze přesídlil do Salzburgu, kde třikrát slavil mistrovský titul. Působil také ve Švédsku, Rusku a Německu. Reprezentoval Rakousko na devíti mistrovstvích světa a dvou olympijských hrách v Salt Lake City 2002 a Soči 2014.

Lakose si mohou dobře pamatovat i znojemští fanoušci. Od vstupu Orlů do EBEL se tři sezóny v dresu Vienna Capitals na kluzištích potkával s českými hráči jakou soupeř.

"Není jednoduché na přestupovém trhu obránce sehnat. Jsme ale velmi rádi, že se nám podařilo s André Lakosem dohodnout. Je to nesmírně zkušený zadák, který má za sebou spoustu mezinárodních turnajů včetně dvou olympiád. Dokáže hrát důrazně, je fyzicky dobře vybavený, navíc disponuje kvalitní střelou. Má motivaci týmu pomoci," řekl sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Šestatřicetiletý urostlý zadák absolvoval první trénink s týmem ve středu a v pátek by měl být připraven nastoupit k prvnímu utkání v Salzburgu. Pro Lakose půjde o návrat do míst, kde získal nejvíce trofejí, tentokrát v roli soupeře.

» Statistiky Andrého Lakose

NEWSLETTER