Další zápas čtvrtfinále je tu, Orli se podruhé představí doma

Naši soupeři
PO 9. 3. 2015
O vedení v sérii se Orli střetnou s Klagenfurtem pouze necelých osmačtyřicet hodin po skončení předchozího extrémně náročného utkání. I dík faktu, že Znojmo má širší kádr, věří v úspěch. Zápas začíná v úterý v 19:30, přímý přenos z něj poskytnou SPORT5 i ServusTV.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Thomas Koch se v minulém zápase na ledě Klagenfurtu stal legendou EBEL. Jako prvnímu hráči se mu v této lize podařilo dosáhnout na metu 600 bodů!

V domácím utkání si KAC počínali zpočátku dobře. Dvakrát Orlům odskočili, dvakrát strhli vedení na svou stranu. Po vedoucím třetím gólu Znojma už ale jen dotahovali, byť měli některé dobré šance. Obzvlášť v prvním prodloužení musel znojemský gólman Patrik Nechvátal předvést svůj um v plné kráse, jinak by byli Orli prohrávali v sérii o dva zápasy.

Svěřenci trenéra Jiřího Režnara sice v Klagenfurtu zezačátku opticky tahali za slabší konec provazu, ale postupem času si vypracovali pozici jasně dominujícího celku na ledě. Ve třetí třetině Orli již sahali po historicky prvním vítězství v play-off po základní hrací době, ale KAC srovnal a znojemští hokejisté museli o výsledku rozhodnout až v osmdesáté osmé minutě.

„Dvacet gólů během dvou zápasů play-off je až překvapivě moc. Ale je to dobré pro diváky, kteří si to musí užívat. První dvě utkání byla jen takovým předkrmem před tím, co ještě našim fanouškům předvedeme. Určitě je čeká napínavý a svižný hokej jak z naší strany, tak ze strany Klagenfurtu,“ komentoval sérii nejproduktivnější znojemský bek Lubomír Štach.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
18 5 8 2 3 53:57

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Klagenfurter AC
konečná pozice v tabulce 3. 8.
aktuální forma Klagenfurt - Znojmo 5:6p
Znojmo - Klagenfurt 4:5
Salzburg - Znojmo 2:5
Klagenfurt - Znojmo 5:6p
Znojmo - Klagenfurt 4:5
Klagenfurt - Dornbirn 2:1
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 51 bodů (7 + 44) Jamie Lundmark, 53 bodů (27 + 27)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 34 bodů (9 + 25) Thomas Pöck, 33 bodů (6 + 27)
brankář Patrik Nechvátal (91,19 %) Pekka Tuokkola (91,45 %)
využití přesilovek 24,70 % 23,50 %
úspěšnost oslabení 81,09 % 79,53 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#11 Peter Gebei, #29 Trpimir Piragić
Čároví rozhodčí:#94 Christian Kaspar, #91 Attila Nagy

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Bořuta, Sova, Havel, Štach, Pavlikovský, Nemčík, Klimíček, Bača – Beroun, Šeda, Novák – Tomas, Podešva, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Havlík – Lattner, Fiala, Číp.
Tuokkola – DeSantis, Reichel, Vallant, Pöck, Schumnig, Furey – Setzinger, Koch, M. Geier – Lundmark, Hundertpfund, Jacques – S. Geier, Pither, Harand – Strömberg, Schuller, Ban.
NEWSLETTER