Orli posilují útok, ze Slavie přichází Pavel Klhůfek

Aktuální zprávy
PÁ 30. 1. 2015
Do orlího hnízda na konci ledna přichází posila do útoku, dres s Orlem na hrudi oblékne třiadvacetiletý Pavel Klhůfek. Tento mladý centr přichází ze Slavie Praha.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Momentálně třiadvacetiletý centr hokejově vyrůstal ve Zlíně. Tam prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do staršího dorostu, juniorskou nejvyšší soutěž si zahrál už v Praze. Ve Slavii se Klhůfek ještě rok držel v juniorce, další rok už ale pendloval mezi juniorkou, prvoligovým Berounem a dokonce si připsal tři starty v extralize, ve kterých zaznamenal jeden gól.

Následující roky působil střídavě stále ve třech klubech. Loni se Klhůfek chytil v extraligovém kádru Slavie, kde odehrál rovných čtyřicet osm zápasů s bilancí 7 + 7. I letos nastupoval převážně za pražský tým, čtyři zápasy odehrál také za Havlíčkův Brod. Na jih Moravy přichází před koncem přestupového období jako posila na další důležité boje.

„Hledali jsme středního útočníka, který je bruslařsky i technicky velmi zdatný a zároveň odolný v osobních soubojích. Potřebovali jsme posílit tým na postu středního útočníka a vytvořit tak zastupitelnost. Podařilo se nám angažovat Pavla Klhůfka, který by měl tyto naše atributy splňovat," nechal se slyšet sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Jestliže se vedení klubu podaří vyřídit všechny formality, nastoupí Klhůfek již ve večerním utkání proti Villachu.

» Pavel Klhůfek na Eurohockey.com

Foto: Petr Vančura, hc-slavia.cz

NEWSLETTER