Vítkovický útočník Ondrej Šedivý posílí znojemský útok

Aktuální zprávy
PÁ 9. 1. 2015
Znojemská kabina vítá novou tvář! Je jí vítkovický odchovanec Ondrej Šedivý, pětadvacetiletý útočník, jenž pomůže Orlům v bojích o play-off.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Valná část kariéry Ondreje Šedivého je spojená s mateřskými Vítkovicemi, kde prošel všemi mládežnickými výběry a v roce 2008 díky svým výkonům nakoukl poprvé do extraligy. V sezóně 2008/2009 nashromáždil za vítkovickou juniorku neuvěřitelných 96 kanadských bodů a stal se nejproduktivnějším hráčem soutěže. S týmem to dotáhl dokonce až k titulu juniorského mistra republiky.

Od ročníku 2009/2010 začal psát novou kapitolu v seniorském hokeji. Nastupoval za A-tým extraligových Vítkovic, hostoval v Havířově, Třebíči, Ústí nad Labem i v Olomouci. V lednu 2015 okusí poprvé mezinárodní soutěž. Ondrej Šedivý přichází do konce sezóny 2014/2015 do Znojma.

"Vzhledem k dlouhodobému zranění Pavla Rosy jsme se rozhodli angažovat útočníka s pravým držením hole, který má předpoklady dávat branky. Věříme, že Ondrej Šedivý tuto roli v týmu splní a pomůže Pavla adekvátně zastoupit," říká Rostislav Dočekal, sportovní manažer klubu.

"Děláme maximum pro to, abychom vyřídili všechny papírové náležitosti spojené s jeho příchodem. Jestliže vyjde vše podle plánu, mohl by nastoupit již ve večerním utkání proti Bolzanu," prozrazuje.

Jak je z předchozích odstavců zřejmé, zapojení útočníka Pavla Rosy do tréninku je zatím v nedohlednu. "Bohužel zatím nevíme, kdy by se Pavel mohl vrátit na led. S týmem netrénuje. Uvidíme, jak se celá situace vyvine," upřesňuje Dočekal.

» Ondrej Šedivý na Eurohockey.com

Foto: Karel Vaculík, hc-havirov.cz

NEWSLETTER