Orli vyhlíží svého čtvrtfinálového soupeře

ICE Hockey League
PO 3. 3. 2014
Čtvrté místo, historicky nejlepší umístění Znojma po základní části EBEL, zajistilo Orlům pro čtvrtfinále play-off domácí výhodu. Jméno soupeře se dozví v pondělí večer, kdy v Salzburgu od 21:15 v přímém přenosu ServusTV proběhne volba.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Stejně jako loni si týmy na prvním až třetím místě budou volit ze soupeřů umístěných na páté až osmé příčce. Jako první bude volit Salzburg, následně Bolzano a Vídeň. Čtvrté Znojmo bude čekat, který z týmů "zbude".

Čtvrtfinále play-off

1. Salzburg – ?
2. Bolzano – ?
3. Vídeň – ?
4. Znojmo – ?
--------------------
? = Villach (5.) / Linz (6.) / Fehérvár (7.) / nebo Dornbirn (8.) 

Orli mají v pondělí po náročném týdnu volno, volbu se přesto různými způsoby sledovat chystají. O tom, koho by si do čtvrtfinále přáli, však příliš spekulovat nechtějí. "Až do posledního kola bylo naší prioritou skončit do čtvrtého místa, aby si nás soupeři na špici tabulky nemohli zvolit. Uvidíme, jak se to celé rozhodne," říká útočník Juraj Sýkora.

"Paradoxně se nám v sezóně často nedařilo proti soupeřům ze spodní části tabulky," upozorňuje trenér Jiří Režnar. "Je ale dobré, že se vyhneme těm papírově nejsilnějším týmům."

Volba startuje ve 21:15 v Salzburgu a zúčastní se jí hlavní trenéři všech osmi celků. Živý textový přenos pro vás bude připraven tradičně na serveru Onlajny.com.

Tipy redakce: na Orly vyjde Linz

Lukáš Caha: SAL – DOR, BOL – VIL, VIE – FEH, ZNO – LIN
Myslím, že Salzburg si vybere Dornbirn, který je ze všech postupujících do play-off nejslabší. Bolzano zvolí Villach, který je pro něj přijatelně blízko. Vídni se proti Fehérváru docela daří, vybere si proto maďarský tým a na Orly vyjde Linz. Ten ve Znojmě ještě nikdy nevyhrál a bude to dobrá série.

Lukáš Peroutka: SAL – FEH, BOL – DOR, VIE – VIL, ZNO – LIN
Abych tipy trochu ozvláštnil, řeknu, že ve velké pohodě hrající Salzburg zvolí maďarský Fehérvár. Bolzano poté vybere Dornbirn, proti kterému se bude moci prosadit svou rychlostí. Vídeň zvolí raději Villach, kterému v lednu nasázela jedenáct gólů. Linz proti každému ze tří nejlepších dokázal vyhrát alespoň dva zápasy, proto nebude vybrán a zůstane na Znojmo.

Vojtěch Pojer: SAL – DOR, BOL – VIL, VIE – FEH, ZNO – LIN
Salzburg zvolí do souboje týmů sponzorovaných nápojovými giganty Dornbirn, bude si na něj věřit. Bolzano hraje podobný styl hokeje jako Villach, okořeněný kanadskou tvrdostí, navíc to nebude mít tak daleko jako do jiných míst. Vídeň si z dvojice Fehérvár - Linz zvolí raději Maďary, na které si věří.

NEWSLETTER