Junior Špaček přesídlil do A-týmu, Finsterle na odchodu

Aktuální zprávy
ÚT 14. 1. 2014
Útočník juniorky Marek Špaček, jenž se v posledních duelech základní části EBEL objevoval v dresu A-týmu, zaujal svými výkony natolik, že se jej trenér Jiří Režnar rozhodl natrvalo zařadit do mužského výběru Orlů. „Nastal čas, aby se posunul výš v kariéře, a získal zkušenosti v seniorském hokeji,“ pronesl kouč na adresu nadějného forvarda.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Dvacetiletý znojemský odchovanec tvoří spolu s Lukášem Nováčkem nejproduktivnější útočnou dvojici juniorské Erste Bank Young Stars League. Doposud nasbíral čtyřicet tři bodů (21 + 22) a spolu s již zmiňovaným parťákem má na svědomí téměř polovinu vstřelených branek Znojma.

„Dávat větší prostor mladým hráčům je cesta, kterou Znojmo prosazuje. Pokud chceme, aby Marek mohl hrát v příští sezoně nějakou důstojnou roli v A-týmu, potřebuje se posunout. Navíc s námi již delší dobu trénuje stejně jako další perspektivní junioři Lukáš Nováček a Michael Theimer,“ popsal momentální situaci v kádru trenér Režnar.

Mužstvo se naopak rozloučilo s útočníkem Lukášem Finsterlem, jenž přišel na jih Moravy na konci září ze Zlína. V kádru Orlů se však výrazně neprosadil a jeho místo zaujme právě Marek Špaček. „Chceme hrát na čtyři útočné formace, a kdyby se někomu něco stalo, potřebujeme záskok,“ nastínil své představy hlavní kouč.

NEWSLETTER