S klidem na hokejkách odjíždí Znojmo do Villachu

Naši soupeři
PO 6. 1. 2014
Orli si nedělní výhrou nad lídrem tabulky zajistili přímou účast ve vyřazovacích bojích. V základní části však ještě musejí odehrát čtyři zápasy. A všechny během pouhých šesti dní! První zastávkou v boji o co nejlepší umístění bude pátý Villach. Duel startuje v úterý v 19:15.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Jednatřicetiletý zkušený bek Cole Jarrett tráví v EBEL již čtvrtou sezónu. Ještě loni sbíral body za Graz, letos je druhým nejproduktivnějším obráncem ligy. Na svém kontě má také jeden odehraný zápas v NHL.

Villach v posledních dvou duelech nebodoval, a tak se propadl tabulkou na páté místo. To bude chtít v úterý jistě napravit. "Také Češi již mají jistý postup do play-off, a tak budou hrát ve větší pohodě. Pořád jde ale o důležité bonusové body do nadstavby," konstatuje druhý nejproduktivnější hráč Rakušanů John Hughes. "Motivací pro nás je také postup do Ligy mistrů, která se bude příští sezónu hrát."

Znojmo má čtyři kola před koncem základní části jistý přímý postup do play-off. "Jsme velmi spokojeni, že jsme to vybojovali takto dopředu," říká znojemský útočník Jan Šeda. Během dvou dní nyní čekají na Orly utkání v rakouském Villachu a v italském Bolzanu. "Budou to těžké zápasy, přesto chceme v každém případě bodovat. Už nyní nám začíná příprava na play-off."

Orli by měli na dvoudenní trip odcestovat v takovém složení, v němž odehráli nedělní utkání. Také Patrik Novák, kterého trápilo dlouhodobější svalové zranění, byl proti Salzburgu připraven na střídačce.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
13 6 5 0 2 46:51

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 6. 5.
body 50 52
aktuální forma Znojmo - Salzburg 3:2
Fehérvár - Znojmo 3:4p
Znojmo - Fehérvár 3:2
Linz - Villach 6:3
Bolzano - Villach 2:1
Villach - Lublaň 3:2
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 46 bodů (15 + 31) Derek Ryan, 68 bodů (32 + 36)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 23 bodů (6 + 17) Rodney Coleman Jarett, 34 bodů (11 + 23)
brankář Sasu Hovi (91,6%) Jean Philippe Lamoureux (92,0%)
využití přesilovek 21,23 % 23,68 %
úspěšnost oslabení 83,24 % 81,88 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #2 Igor Dremelj, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #76 Matjaz Hribar, #72 Damir Rakovic

Sestavy z posledních zápasů

Hovi (Landsman) – Pavlikovský, Pojkar, Štach, Thomas, Kolarz, Bořuta, Müller, Novák – Lattner, Blatný, Finsterle – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Bartoš, Šeda – Procházka, Fiala, Jiránek.
Lamoureux (Höneckl) – Bacher, Steiner, Brunner, Pretnar, Unterluggauer, Hotham – Nageler, Göhringer, Petrik – Fraser, Forney, Peintner – Pewal, Ryan, Hughes – Platzer, Rauchenwald.
NEWSLETTER