Naděje na titul, nebo konec. Junioři se pokusí zvrátit vývoj finále

Juniorský hokej
ST 27. 3. 2013
<em>Znojmo</em> - Znojemští junioři budou před svými příznivci bojovat o prodloužení finálové série. Po sobotní porážce v prodloužení ve Fehérváru potřebují zvítězit, a vynutit si tak rozhodující třetí utkání v Maďarsku. Přijďte je podpořit! Vůbec poslední soutěžní zápas této sezóny se na znojemském ledě odehraje ve čtvrtek od 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Zápasy Orlů s maďarským soupeřem letos provází velká vyrovnanost. V podzimním úvodu Erste Bank Young Stars League sice Fehérvár dominoval, doma vyhrál jasně 7:0 a uspěl také v první odvetě na jihu Moravy, další dva duely ale patřily svěřencům Radka Hamana a od té doby si oba týmy drží výhodu domácího prostředí.

První finálový duel vyrovnanost jen potvrdil. Mladí Orli dvakrát vedli, poté co se v přesilovkých situacích dokázali prosadit Jiří Tichý a Marek Špaček, Maďaři ale pokaždé vyrovnali, podruhé tři minuty před koncem. Následné prodloužení, které se v play-off hraje až do rozhodující trefy, ukončil po necelých dvaceti minutách brankou ze samostatného úniku Attila Németh.

Těžká porážka je tak první, kterou znojemští mladíci v letošním play-off utrpěli, a staví je do nezáviděníhodné pozice. Aby jim ve čtvrtek večer neskončila sezóna těsně pod vrcholem, musí uspět. K tomu by jim mohla pomoci vzácná vyrovnanost útočných formací. Zatímco Maďaři spoléhají především na trojici Tóth - Vincze - Sarpatki, která se stará o velkou většinu gólových úspěchů, Znojmo sází na tři vyrovnané útoky, z nichž každý se dokáže prosadit.

Co mají oba celky v play-off společné, jsou vynikající brankáři. Petr Helešic i Miklós Rajna patří mezi statisticky nejlepší gólmany soutěže, Rajna dokonce dlouhodobě vévodí pořadí úspěšnosti zákroků.

Podaří se ve čtvrteční podvečer uspět nejlepší obraně ligy, nebo dravým znojemským útočníkům? Přesvědčte se sami a přijďte podpořit juniory Orlů v boji o titul!

Vzájemné zápasy

4. Kolo: Fehérvár - Znojmo 7:0
11. kolo: Znojmo – Fehérvár 3:4
23. kolo: Fehérvár - Znojmo 1:2
32. kolo: Znojmo – Fehérvár 7:0
N9: Znojmo – Fehérvár 4:3
N10: Fehérvár – Znojmo 3:1
F1: Fehérvár – Znojmo 3:2p

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Helešic – Tichý, Koňářík, Hobza, Michalica, Theimer, Odehnal, Hloupý, Bukáček – Fusek, Horák, Müller – Telesz, Nahodil, Pelikán – Špaček, Nováček, Schejbal – Vald, Cerovečki, Kacetl.

Sapa Fehérvár AV19: Rajna – Arany, Reiter, Árkovics, Varga, Rusk, Korbuly, Pukli, Pados – Kocsis, Erdély, Vincze – Pillók, Tóth, Sárpátki – Németh, Sofron, Szabó – Izsák, Reisz, Hamvai.

Foto: Libor Duchoň

NEWSLETTER