Vlastními chybami jsme si zápas prohráli, mrzelo Martina Pláňka

Rozhovory
PO 4. 3. 2013
<em>Znojmo</em> - Znojemský odchovanec a juniorský reprezentant, který svou důraznou obrannou hrou tvoří jádro znojemské obrany. Martin Pláněk si sice v play-off nepřipsal ani jeden kanadský bod, zato na ledě je pro Orly nepostradatelný. Proti Vídni hrál v neděli velice ofenzivně, snažil se skórovat. Jako zbytku týmu se mu to ale nepodařilo. „Zase jsme neproměnili šance," litoval urostlý obránce.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil zápas? Prohra sedm nula vypadá hrozivě.
V první třetině jsme hráli dobře, možná jsme byli i lepším týmem. Od druhé třetiny jsme jim ale nestačili a vlastními chybami jsme si utkání prohráli. Je těžké to popsat, zklamání je velké.

foto
⇒  Martin Pláněk hraje stabilně v první obraně Orlů.

Co bylo v utkání zlomovým bodem? Mohla to být druhá třetina?
Dá se říct, že ano. Protože ve druhé dvacetiminutovce jsme ještě jakž takž stíhali, zase jsme ale neproměnili šance. A ve třetí třetině už jsme vůbec nestíhali a závěr zápasu jsme nezvládli. Ke konci nám už nezbývaly síly na obrat.

Trenér opět míchal sestavou, nemohlo se to projevit na hře?
To jsou koučovy věci, do nich já nevidím. Nevím, jak ty změny působily na ostatní spoluhráče, ale mně se hrálo jako obvykle. My jsme totiž celou sezonu museli měnit sestavu, pořád byl někdo zraněný. V tom bych problém nehledal.

A co tedy bylo důvodem tak vysoké prohry?
Určitě fakt, že neproměňujeme své šance. I když jsme si jich moc nevytvořili, tak jsme v několika situacích mohli skórovat. Abychom mohli vyhrát, musíme střílet góly. To z nějakého důvodu prostě nezvládáme.

První třetina přitom nevypadala herně špatně…
Dostali jsme smolný gól, který se podepsal na naší psychice. Zbytek třetiny jsme sice odehráli velice dobře, ale do druhého dějství jsme nastoupili špatně a už se to těžko dotahovalo.

Je série rozhodnutá, nebo je pro Znojmo ještě nějaká šance?
Dokud Vídeň čtyřikrát nevyhraje, tak nic rozhodnutého není. Takže my jedeme do Vídně vyhrát.

A jak vidíte šance?
Oba dva týmy mají stejné šance na výhry, zápas začíná 0:0.

NEWSLETTER