Znojmo vyrazí na Čerty do Fehérváru

Naši soupeři
PO 28. 1. 2013
<em>Znojmo, Fehérvár</em> - Po skvělé odehraném zápase s Lublaní, po kterém si prozatím pojistili první místo v tabulce, odjíždí Orli do Maďarska obhájit toto prvenství. Proti momentálně druhému Fehérváru ale nečeká znojemské hokejisty žádný lehký zápas. Znojmo má se letos svým sokem vyrovnanou bilanci, podaří se Orlům uspět a posunout se o velký krok k play-off? Počáteční buly bude vhozeno v 19:15.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Fehérváru se letos nepovedlo téměř nic, co zamýšlel. Po vydařené loňské sezoně, kdy sice vypadl ve čtvrtfinále play-off s Lublaní, se všeobecně očekávalo, že maďarský zástupce v soutěži napodobí loňské výsledky. Místo toho však přišly nezdary a velká obměna na hráčské i trenérské lavici. Ani tyto změny však Albu Volán nedokázaly dotlačit do play-off přímou cestou.

foto
⇒  Adam Munro je šestým nejúspěšnějším brankářem v EBEL.

Musí se tak spolu s ostatními celky z kvalifikační skupiny poprat o další dvě volná místa. Prozatím si vede znamenitě, je na druhém místě hned za Orly. Maďaři se ale nemůžou příliš radovat, Salzburg a Lublaň mají pouze o jeden bod méně.

Fehérvár v minulém zápase vyhrál na ledě Salzburgu, prakticky ve stejné sestavě by měl nastoupit i proti Znojmu. „Proti Znojmu se nám vždy hrálo špatně, v posledních dvou vítězstvích však hráči získali hodně sebevědomí. Očekávání na úterý tak máme veliká. Když budeme hrát dobře v obraně, trpělivě si počkáme na chyby Znojma, pak můžeme vyhrát. V žádném případě to ale nebude jednoduché," řekl asistent trenéra Neliby Lajos Enekes.

Z kabiny Orlů

To Znojmu se až na první zápas s Innsbruckem, který prohrálo 2:3, daří, na co sáhne. Nejdříve porazilo Dornbirn na jeho ledě 7:1, následně si před zraky domácích fanoušků poradilo s Lublaní 5:1. Během dvou zápasů tak svěřenci Martina Stloukala získali neobyčejné skóre 12:2, které je spolu s osmi body i přes nepovedený první nadstavbový duel drží na prvním místě tabulky.

foto
⇒  Peter Pucher disponuje přesně deseti góly a dvaceti asistencemi.

Marodka je už takovou znojemskou noční můrou. I přes rozsáhlou epidemii nachlazení, které postihlo znojemský tým, je však mimo hru pouze Ondřej Fiala, který v pátek proti Dornbirnu dostal otřes mozku. Ostatní hráči by měli nastoupit. Jakuba Stehlíka, který hraje v Chomutově, v obraně zřejmě opět zastoupí junior Jiří Tichý.

Kouč Martin Stloukal ale ve výhru věří. „Abych pravdu řekl, tak výsledky ostatních týmů až tak nesleduji. Nějaké povědomí samozřejmě mám, ale není to pro nás teď důležité. My se musíme zaměřit hlavně sami na sebe... Je to pravda, že gólů teď dáváme hodně. Zaplaťpánbůh za to. Byly části sezóny, kdy se nám v tomto směru zas až tak nevedlo, ale je dobře, že se daří právě teď. Ve Fehérváru si pak musíme dát pozor na jejich přesilovky, umí je téměř nejlépe z ligy," vypočítával trenér Orlů.

Vzájemné zápasy

3. kolo: Znojmo - Fehérvár 3:5
18. kolo: Znojmo - Fehérvár 3:1
26. kolo: Fehérvár - Znojmo 6:2
40. kolo: Fehérvár - Znojmo 1:2

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Christian Jelinek #6, Viktor Trilar #4
Čároví: Matjaz Hribar #76, Balazs Kovacs #86

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl - Wharton, Pláněk, Henry, Štach, Sova, Kulmala, Tichý - Lattner, Strömberg, Jarůšek - Rožník, Bartoš, Beránek - Müller, Šeda, Havlík - Komínek, Pucher, Uram - Beroun.

SAPA Fehérvár AV19: Munro - Orban, Sille, Pratt, Ďurčo, Hetenyi, Horváth, Tokai, Pozsgai - Magosi, Bailey, Mihaly - Benk, Sikorcin, Banham - Kovacs, Vas, Sofron - Nemeth, Metcalfe, Novák.

Další zápasy 3. kola nadstavby

UPC Vienna Capitals - EHC LIWEST Black Wings Linz
EC-KAC - EC VSV
EC Red Bull Salzburg - HC TWK Innsbruck “Die Haie“
HDD Telemach Olimpija Ljubljana - Dornbirner EC
Moser Medical Graz99ers - KHL Medveščak Zagreb

NEWSLETTER