Na Innsbrucku jsme si vylámali zuby, litoval David Bartoš

Rozhovory
ST 23. 1. 2013
<em>Znojmo</em> - Častá zranění v A-týmu jej katapultovala na centra druhé formace, kde hrál i proti Innsbrucku s Rožníkem a Beránkem na křídlech. Jedenadvacetiletý útočník David Bartoš proti Innsbrucku vstřelil první vyrovnávací gól, když se zorientoval před gólmanem a dorazil puk do brány. I přes jeho trefu však Znojmo prohrálo. „V takovém utkání musí být člověk trpělivý," řekl po zápase nadějný forvard.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil zápas?
Těžko se to hodnotí. Věděli jsme, že budou hrát úplně jinak, v podstatě nás ničím nepřekvapili. Ale vylámali jsme si na nich zuby. Pořád jsme museli dotahovat skóre, nebylo to příjemné. Kdybychom jako první skórovali, a šance jsme na to měli, zápas by vypadal úplně jinak. Samozřejmě lépe.

foto
⇒  David Bartoš (9+8)

Občas jste v zápase dělali až školácké chyby...
V takovém utkání musí být člověk trpělivý, zvlášť proti takovému soupeři. Čím déle soupeř vede a my s tím nedokážeme nic udělat, tím jsme nervóznější. Poté z toho plynou takové hloupé chyby, které normálně neděláme.

Věděli jste předem, jaký systém bude Innsbruck hrát?
Bránili v pěti hráčích na modré čáře. Nejde dělat nic jiného než puk nahodit a dobruslit, protože takovým betonem se prostě projít nedá. Je to taky hodně fyzicky náročné, protože oni v podstatě jen stojí na místě a my je musíme obbruslit. Poté se dostávají do rychlých protiútoků, ze kterých dali dva góly. Škoda.

Už vyhlížíte páteční duel v Dornbirnu?
Samozřejmě. Ve středu bude volno, na místo zápasu jedeme už ve čtvrtek. Jedeme dál, v tabulce máme čtyři body a dnes to vyšlo tak, že jsme druzí. Myslím, že touhle prohrou se ještě nic neděje. Klíčové zápasy teprve přijdou. Prostě to musíme hodit za hlavu a jít dál.

Jak odhadujete další duel s Innsbruckem, tentokrát na jeho ledě?
Stejně to nedopadne, tam vyhrajeme o pět gólů.

NEWSLETTER