Orli se vrací na svůj led, vyzvou Klagenfurt

Naši soupeři
SO 14. 1. 2012
<em>Znojmo</em> - Znojmo sehrálo poslední dvě kola mimo domácí prostředí s bilancí jednoho vítězství a jedné porážky. Nyní se vrací domů, aby sehrálo poslední zápas před svými fanoušky v základní části hokejové EBE ligy, a sice s loňským vicemistrem z Klagenfurtu. Orli svého soupeře letos ještě ani jednou neporazili, podaří se jim konečně tohle prokletí zlomit? Úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Pro fanoušky, kteří se nebudou moci dostat na stadion, je připraven také <a href="http://www.hcorli.cz/clanek.asp?id=3711">přímý přenos na internetu</a>.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojemskému soupeři zatím náleží v ligové tabulce s 44 body čtvrtá pozice. V těsném závěsu za ním ovšem zůstávají další dva mančafty, a sice šestý Fehervár, který ztrácí dva body a pátá Lublaň, jenž schází na Klagenfurt pouhý bod. V minulém kole loňský vicemistr EBEL podlehl 1:3 Záhřebu a i kvůli tomu se pronásledovatelé dostali na dostřel. Rakouské mužstvo si dobře uvdědomuje, že jakákoliv další porážka může znamenat posun dolů, na jih Moravy tak přijíždí s jasným cílem - vyhrát.

foto
⇒  Obránce Kirk Furey patří k nejproduktivnějším bekům EBEL

Nejproduktivnějším hráčem Klagenfurtu je útočník Gregor Hager. Z 35 zápasů nasbíral 27 bodů (13+14) - tato bilance jej řadí na 31. místo v tabulce produktivity celé ligy - a zároveň je i nejlepším střelcem svého mužstva. Bodování +/-vede obránce Tyler Spurgeon (+9), nejtrestanějším hráčem je s 97 trestnými minutami Michael Siklenka, který chyběl v posledním zápase v Chorvatsku, ovšem proti Znojmu by měl být připraven.

Do branky se pravděpodobně znovu postaví René Swette, na kterého nemají znojemští hráči ani fanoušci dobré vzpomínky. Byl to právě mladý gólman, jenž v posledním vzájemné zápase pustil z 38 střel pouze jeden gól a byl jedním z hlavních strůjců vítězství Klagenfurtu na znojemském ledě 2:1. Celkově se může pyšnit průměrem 2,74 a úspěšností 91,4 %.

Vzájemné zápasy

Jak už bylo zmíněno, Orli nemají se svým nejbližší sokem lichotivou bilanci. Ze tří vzájemných střetnutí nevyhráli ani jednou a vydolovali pouhý bod za porážku v prodložení 3:4. Nutno říct, že k výhře v tomto duelu nebyli svěřenci trenéra Stloukala daleko. Dvakrát vedli, domácí vyrovnali až osm minut před koncem a v prodloužení rozhodli díky přesilové hře.

Z kabiny Orlů

Znojmo dokázalo v předminulém kole porazit Jesenici na jejím ledě, co víc, tolik branek na cizím kluzišti v této sezóně ještě nedali. Jejich maximem byly čtyři zásahy v utkání proti Záhřebu. Euforii ovšem překazila nešťastná porážka v Grazu, kde Orli sice po deseti minutách prohrávali už 0:2, avšak nevzdali se, utkání zdramatizovali a sahali minimálně po bodu, ale na vyrovnání nedosáhli.

foto
⇒  Adam Havlík utkání v Grazu nedohrál

"Byl to dobrý výkon obou týmů. My jsme ale prvních deset minut nehráli dobře. Po rychlých brejcích jsme prohrávali 0:2, potom jsme museli dotahovat, a na konci nám pak chyběly síly," řekl k porážce hlavní kouč Martin Stloukal.

Proti Klagenfurtu svým svěřencům věří: "Hráči se na zápas těší, protože si dobře vzpomínám na poslední zápas v Klagenfurtu. Tehdy jsme byli jasně lepším týmem, a tak nebudeme měnit náš systém. Pokud se vyvarujeme drobných chyb, tak vyhrajeme," říká odhodlaně.

Otázkou zůstává, kdo dostane důvěru v orlí brance. Poslední dvě utkání odchytal Filip Landsman. Nejistý je start Adama Havlíka, který nedohrál poslední duel v Grazu, avšak s týmem dnes trénoval.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Ulrich Erd (AUT), Luka Kamsek (SLO)
Čároví: Michael Hofstätter, Christian Kaspar (oba AUT)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Landsman - Bořuta, Škadra, Hranáč, Stehlík, Pláněk, Štach, Hájek, Lattner - Danton, Šeda, Kanko - Podešva, Haman, Havlík - Beroun, Pucher, Staněk - Trojan, Bartoš, Jarůšek.

EC-KAC: Chiodo - Schumnig, Ratz, Kirisits, Reichel, Furey, Isopp, Holzer - Schuller, Herburger, M. Geier - Scofield, Koch, Kalt - Pirmann, Hundertpfund, Schellander - Hager, Tenute, Brandner.

Další zápasy 42. kola

EHC Liwest Black Wings Linz - EC Red Bull Salzburg
HDD TILIA Olimpija Ljubljana - Moser Medical Graz99ers
KHL Medvescak Zagreb - EC REKORD-FENSTER VSV
SAPA Fehérvár AV19 - HK Acroni Jesenice

NEWSLETTER