Znojmo čeká domácí série, jako první přijíždí Vídeň

Naši soupeři
PO 2. 1. 2012
Po čtyřech porážkách za sebou se šance znojemských hokejistů na kvalifikaci do první šestky zajišťující s předstihem play-off pohybuje již jen v oblasti teorie. Orli ale dál hrají o umístění a bonusové body pro rozhodující nadstavbovou část. Nyní je čekají tři zápasy v řadě na domácím ledě, v tom prvním zavítá do Znojma soupeř z nejatraktivnějších – Vienna Capitals. Utkání začíná v 19:15!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Vídeň hraje o všechno. Ambicióznímu celku z hlavního města reálně hrozí, že se nedostane do první šestky zajišťující play-off a bude muset podstoupit loterii nadstavbové části, do níž se startovní pozice všech celků téměř úplně vyrovná. To by bylo pro družinu trenéra Tommyho Samuelssona velké zklamání. „Nemůžeme už si dovolit prohrát,“ ví útočník Vídně Daniel Nageler.

foto
⇒  V dosavadních vzájemných duelech měli navrch Vídeňští

Když už se zdálo, že se Capitals konečně rozjíždí k vyšším příčkám, přišla v minulém kole nečekaná porážka 4:5 na domácím ledě proti Lublani. „Podle mě ale nyní hrajeme zdaleka nejlepší hokej v sezóně,“ upozorňuje Nageler. „Zápas jsme měli pod kontrolou, pak ale nevyužili dvojnásobnou přesilovku a najednou to bylo. Prohráli jsme.“

Pokud by si znojemští hokejisté měli dávat pozor na jednoho muže ze sestavy Capitals, musí to být jednoznačně Benoit Gratton. Třetí nejproduktivnější hráč ligy (17 + 24) zaznamenal ve třech duelech proti Orlům už tři góly a šest asistencí. Zdatně mu v ofenzivě sekundují také Jonathan Ferland (14 + 17) a Francois Fortier (11 + 16), velmi nebezpečný je také ofenzivní bek Ross Lupaschuk. Branku střeží zkušený veterán Reinhard Divis.

Vzájemné zápasy

Bohužel pro Znojmo může Vídeň český tým považovat za svého oblíbeného soupeře. V úvodním duelu sice Orli vybojovali doma bod za porážku 5:6 po nájezdech, poté ale ve Vídni dvakrát jasně prohráli – poprvé dokonce 2:9, podruhé 1:4.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Do branky se postaví znovu Ondřej Kacetl

Nový rok orámovalo Znojmo dvěma porážkami na stadionech silných soupeřů. Jak v Záhřebu (4:6), tak v Linzi (2:3) se ale Orli dlouho drželi a sahali po bodech. „Opakuje se stejná věc dokola. Nedáme naše šance a soupeř poté skóruje ze své první,“ komentuje asistent trenéra Petr Kučírek. „V tréninku trénujeme zakončení tak často, jak to jen jde. Nevím, proč nám to pak v zápase nejde. Možná jsou hráči nervózní. Každopádně se musíme ještě hodně učit.“

„Proti Vídni můžeme hrát o něco uvolněněji, první šestka už je zřejmě mimo náš dosah. Stále ale chceme získat nějaké bonusové body pro nadstavbovou část a posunout se v tabulce vzhůru,“ říká Kučírek.

Filip Landsman bude po zranění v Záhřebu znovu připraven na střídačce, poté co podrobné vyšetření neodhalilo vážnější zranění. Od začátku se ale mezi tři tyče postaví jeho kolega Ondřej Kacetl. Své první branky v sezóně dosáhl v posledním kole obránce Lubomír Vosátko, jedinými Orly, kteří se dosud neradovali z branky, tak zůstávají už pouze Jan Hranáč a David Videlka.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Christian Jelinek, Christian Potocan (oba AUT)
Čároví: Manuel Hollenstein, Stefan Siegel (oba AUT)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl - Bořuta, Škadra, Pláněk, Štach, Hájek, Vosátko, Hranáč - Lattner, Šeda, Kanko, Danton, Haman, Podešva, Beroun, Pucher, Staněk, Jarůšek, Bartoš, Komínek.

UPC Vienna Capitals: Divis - Schweda, Lakos, Insana, Lupaschuk, Oraze, Casparsson, Bjornlie, Lanz - Robinson, Pinter, Fortier, Nageler, Kavanagh, Rodman, Ferland, Gratton, Fischer, Gunnarsson, Seidl, Holst.

Další zápasy 37. kola

EHC Black Wings Linz - KHL Medveščak Zagreb
EC KAC - Sapa Fehérvár AV19
HK Acroni Jesenice - REKORD-Fenster VSV
EC Red Bull Salzburg - HDD Tilia Olimpija Ljubljana

NEWSLETTER