Uspějí Orli v aréně berounských šelem?

Naši soupeři
PÁ 28. 1. 2011
<em>Znojmo</em> - Nadstavbová část nám nabízí svá poslední čtyři kola. Dvě z nich odehrají znojemští hokejisté na domácí půdě, ke dvěma soupeřům musí odcestovat. Hned první výjezd zavede Orly do Berouna. Místní Medvědi prohráli devět utkání v řadě za sebou a pomalu se smiřují s konečným osmým místem před boji play off. Dokáže Znojmo využít slabší formy svého protivníka? Duel odstartuje hlavní arbitr v sobotu v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Berounští hokejisté zabředli do bahna mizérie, cesta z něj je ovšem přetěžká, o čemž se mužstvo ze středu Čech přesvědčuje na vlastní kůži. Nepěkná série proher se započala koncem minulého roku a během následujících devíti zápasů dokázali Medvědi ukořistit pouhé čtyři body za prohry v prodloužení ve Znojmě a v Hradci Králové a výhru na samostatné nájezdy v Jihlavě. V domácím utkání zvítězili Berounští naposledy v polovině prosince, kdy před svými fanoušky porazili Vrchlabí 3:2.

Trenéra Richarda Žemličku trápí rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou beci Jiří Jelínek, Robin Malý a útočníci Michal Pavel, Jan Besser a především Jiří Hašek, lídr kanadského bodování týmu. Kouč tak musel sáhnout do řad juniorů, v posledním utkání v Olomouci jich měl Beroun na soupisce dokonce jedenáct.

foto
Dvacetiletý berounský gólman Dominik Furch

Jistotou v bráně Středočechů je Dominik Furch. Mladičký gólman Slavie Praha odchytal v Berouně již 28 zápasů s více než solidním průměrem 93,17 % obdržených branek. Prostor před ním čistí především zkušený obránce Jaroslav Nedvěd (9 + 14), který je zároveň nejproduktivnějším bekem. Hlavní palebná síla spočívá na hokejkách Jaroslava Haška, jenž je momentálně mimo hru, dále pak Davida Švagrovského (8 + 14) a Martina Kupce (4 + 12).

Vzájemné souboje obou mužstev se vyznačují nebývalou vyrovnaností. V prvním měření sil byli úspěšnější Medvědi, na domácím kluzišti porazili Orly 2:1, jedinou branku Znojma vstřelil v úvodní třetině Radek Haman. Odveta v Hostan aréně skončila lépe pro Jihomoravany, ti dokázali gólem Aleše Staňka z poslední minuty vydřít hubené vítězství 1:0, kterým si zajistili postup do play off.

Také v druhém domácím zápase byli úspěšnější znojemští hráči. Přestože prohrávali již 0:3, dokázali stav zvrátit a v samostatných nájezdech rozhodl o výhře Jan Trojan. Jen připomeňme, že dvěma góly se blýskli také Jan Lattner a Jiří Beroun.

Z kabiny Orlů

foto
Rovněž dvacetiletý znojemský gólman Ondřej Kacetl

Dva body z Olomouce výrazně zvedly náladu ve znojemské kabině. Následný středeční zápas s lídrem tabulky z Ústí nad Labem sice Orli prohráli, přesto rozhodně nepropadli. V bráně svůj tým podržel dobře chytající Ondřej Kacetl, který si za svůj výkon vysloužil několik oslavných provolávání svého jména z úst fanoušků.

Také na soupisce Znojma dochází k výrazným změnám. Mimo hru jsou momentálně Jiří Beroun, jenž má natažené kolenní vazy, dále pak Aleš Staněk, kterého trápí poranění přitahovače na třísle. Po dlouhodobé nemoci ještě není zcela fit ani obránce David Rangl.

Trenérský tandem Karel Soudek a Milan Kastner bude mít k dispozici i juniorské hráče. Ti sice hrají ve stejný den zápas extraligy juniorů v Třinci, kvůli časové kolizi obou utkání však nastoupí pouze za A mužstvo.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Miroslav Jebavý (Praha)
Čároví: Jiří Flegl (Ševětín / České Budějovice), Michal Jílek (Strakonice)

Sestavy z posledních utkání

HC Berounští Medvědi: Furch - Nedvěd, Hertl, Jebavý, Látal, Zacpálek, Višňák - Vlček, Kupec, Švagrovský - Rudovský, Novotný - Žejdl, Doležal, Tůma - Kniazev, Polák, Sovík – Žovinec.

ORLI ZNOJMO: Kacetl – Kolafa, Pláněk, Štach, Pospíšil, Klimeš, David - Vyletelka, Říha, Trojan - Lev, Podešva, Lattner - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Kovalský.

Další zápasy 41. kola

Olomouc – Havlíčkův Brod
Jihlava – Ústí nad Labem
Hradec Králové - Chomutov
Benátky nad Jizerou - Vrchlabí
Chrudim - Písek
Třebíč - Kadaň
Tábor – Litoměřice

NEWSLETTER