Na jih Moravy přijíždí lídr z Ústí

Naši soupeři
ÚT 25. 1. 2011
<em>Znojmo</em> - Po sobotní dvoubodové výhře v Olomouci čeká na znojemské hokejisty doslova křest ohněm. Do Hostan arény totiž míří vedoucí Ústí nad Labem, které má na svého středečního soupeře náskok neuvěřitelných dvaceti bodů. Poslední střet těchto dvou celků se stal pro Orly noční můrou, neboť první utkání nového roku dirigovala jednoznačně ústecká kanonáda. I z tohoto důvodu by Znojmo chtělo zvítězit a přiblížit se tak elitní čtyřce. Svůj tým můžete podpořit ve středu od 17:30 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Ústí nad Labem ambice na extraligu rozhodně netají. Své cíle dokumentuje nejen slovy, ale i výkony. V první části soutěže se přetahovalo o vedoucí místo s Chomutovem. Naopak do té druhé vlétl žlutomodrý tým jako uragán a sbíral jeden bod za druhým. Není tedy divu, že momentálně s šestaosmdesáti body vládne prvoligovým týmům.

foto
⇒ Vzájemné duely přinášejí množství emocí

Formu Lvů dokazují i výsledky posledních pěti zápasů, ve kterých se čtyřikrát radovali z plného tříbodového zisku. V posledním utkání přivítali na ledě Zlatopramen arény rivala z Chomutova. Tentokrát domácí neponechali nic náhodě a poslali KLH domů s prázdnou, čímž také navýšili náskok před ostaními celky o celým sedm čísel.

Jedinou prohru za posledních čtrnáct dní uštědřili svěřencům trenéra Rosola hokejisté olomoucké Mory. Zbylé tři vítězné duely absolvoval Slovan na ledě soupeře. Na východě Čech se střetl s Hradcem Králové, který i přes úchvatný závěr odešel do kabin jako poražený. V Berouně se ústečtí hráči pořádně rozstříleli a již od začátku utkání to byli oni, kdo udával tempo hry. Medvědům nasázeli šest branek.

Ve 38. kole se Lvi představili v Havlíčkově Brodě, kde trvalo téměř 43 minut, než se diváci dočkali puku v síti. Posledních sedmnáct minut tohoto zápasu ovšem přineslo čtyři branky, z nichž se třikrát radovali hosté a zvítězili 3:1.

Hráčský kádr

Nejúspěšnějším sběračem bodů v kádru je Robin Hanzl (12 + 22), který si v posledním utkání s Chomutovem připsal dvě asistence. Titul krále střelců ve Slovanu drží slovinský útočník Rok Pajič, jenž má na svém kontě 16 branek. Nejlepšími zadáky jsou Roman Němeček (4 + 11) a Lukáš Poživil (3 + 11).

Mezi brankovými obručemi se celkem pravidelně střídají Pavel Francouz a Zdeněk Orct. První jmenovaný hájil v této sezóně barvy Lvů dvanáctkrát a s úspěšností 94,18% a 1.93 průměrem inkasovaných branek na zápas vede gólmanskou tabulku první ligy.

Nedávný střet se Slovanem mají znojemští fanoušci nejspíš ještě plně v paměti, neboť Orli obdrželi na severu Čech debakl v podobě deseti branek. Naopak domácího gólmana se podařilo překonat pouze jednou.

Z kabiny Orlů

foto
⇒ Tomáš Hradecký už v letošní sezóně do hry nezasáhne

Orli bodovali v minulém kole na ledě Olomouce, když v prodloužení nedisciplinovanou hru Mory potrestal mladičký obránce Martin Pláněk, a zařídil tak týmu dva cenné body. Hra v nadstavbové části Jihomoravanům zatím vychází. Z devíti zápasů se celkem šestkrát radovali z vítězství. Díky tomu je od páté příčky okupované Hradcem Králové dělí jen dva body.

V posledních dvou zápasech se do branky postavil Ondřej Kacetl. Jeho procentuelní úspěšnost se pohybuje okolo pětaosmdesátky. Petr Přikryl je na tom o poznání lépe. Červenobílé barvy hájil sedmkrát a jeho úspěšnost se šplhá k devadesáti procentům.

Trenér Soudek bude muset nejspíš opět vyplnit prázdná místa v sestavě juniory. K dispozici nebude jak Tomáš Hradecký, tak ani Adam Havlík. Nejistý zůstává i start Tomáše Kolafy, kterého trápí chřipka.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Jaromír Vampola (Vatín)
Čároví: Václav Guth (Jihlava), David Rittich (Jihlava)

Sestavy z posledních utkání

HC Orli Znojmo: Kacetl – Štach, Pospíšil, Novák, Pláněk, Klimeš, David, Stehlík, Beroun, Říha, Trojan, Lev, Podešva, Lattner, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Vyletelka, Rajnoha.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Gureň, Klobouček, K. Černý, L. Poživil, P. Hořava - Šagát, Mikulík, Ludvík - Čurilla, Alinč, Hampl - Janků, Pajič, Diviš - Kloz, R. Hanzl, Handlovský - Rod.

Další zápasy 40. kola

HC Berounští Medvědi - HC Olomouc
KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové
IHC Komterm Písek - Sportovní klub Kadaň
HC Vrchlabí - SK Horácká Slavia Třebíč
HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou
HC Chrudim - HC Tábor

NEWSLETTER