Havířovské ohlasy

Aktuální zprávy
ÚT 23. 10. 2001
Zápas v Havířově přinesl tři podobné branky, dvakrát se trefili od modré obránci, jednou střelu tečoval clonící útočník. Byla to náhoda, nebo si na tuto činnost dával Havířov méně pozor? "Myslím, že nám pomohlo štěstí. Střela od modré je vždy nebezpečná, ale dnes navíc pomohlo štěstí," myslí si útočník Orlů Marek Uram.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku V podobném duchu se vyjadřuje také Uramův spoluhráč Jiří Heš: "V dnešním hokeji padá většina branek buď od modré, nebo po dorážkách těchto střel. Dneska jsme měli za úkol hodně střílet a vycházelo to zrovna na obránce." Podle Marka Urama byl největší rozdíl oproti poslednímu zápasu se Vsetínem v koncovce zápasu. "Vsetín vyrovnal a dál se tlačil do útoku, takže jsme se museli víc soustředit na obranu. Dnes mi přišlo, že Havířov chtěl zápas uhrát na remízu, proto jsme vycítili příležitost a vrhli se do útoku. Potom, co jsme dali na tři dva, už domácí hráli vabank," upřesňoval Uram.

K porovnání posledních dvou zápasů se dostal i Jiří Heš: "Vsetín hrál lépe v obraně a nedokázali jsme dopředu zahrát to, co jsme chtěli. Havířov nám to umožnil, měli jsme šance a navíc jsme je dokázali využít."

Na výkon ze zápasu proti Havířovu by chtěli Orli navázat i v pátek doma s Litvínovem. Pro Marka Urama neexistuje jiná alternativa než tříbodový zisk. "Určitě budeme chtít vyhrát. Zatím se nám paradoxně lépe hraje venku než doma, ale to doufám zlomíme. Nejlépe už v pátek," uzavřel rozhovor Marek Uram.
NEWSLETTER