Juniorku čeká vrchol sezóny, je tu play off

Aktuální zprávy
ÚT 9. 3. 2010
<em>Znojmo</em> - Zatímco mužský hokejový tým už má několik dnů po sezóně a hráči se rozjeli za zaslouženým odpočinkem, na znojemské juniory vyvrcholení dlouhé sezóny teprve čeká. Ve středu otevře své brány play off NOEN extraligy juniorů, do něhož vstupuje Znojmo podruhé v historii a tentokrát s většími ambicemi než loni. Od 17:30 hodin přivítají Orli na ledě Hostan arény soupeře z Litvínova a vy můžete být samozřejmě u toho. Přijďte znojemským mladíkům vytvořit podobně jako před rokem bouřlivé domácí prostředí a pomoci jim k úspěchu!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

V loňské sezóně dosáhla orlí juniorka historického úspěchu v podobě první účasti v extraligovém play off, kam se prodrala na poslední chvíli z posledního postupového šestnáctého místa. Přestože proti prvním Vítkovicím tehdy v osmifinále neměla příliš šancí na úspěch, domácí utkání ve Znojmě přilákalo do ochozů přes 1200 diváků, kteří na poměry juniorské extraligy vytvořili parádní hokejové prostředí, v němž měl velký favorit problémy.

foto
⇒  S Kometou Brno letos Znojmo sehrálo šest zápasů, čtyři z nich vyhrálo

Také letos vstupuje Znojmo do osmifinálové série s Litvínovem z pozice hůře postaveného celku po základní části. Play off juniorské extraligy se hraje na dvě vítězná utkání, přičemž první je sehráno na ledě horšího mužstva, druhé a případné třetí rozhodující poté u týmu s lepší pozicí po dlouhodobé části soutěže.

Orlům se v hracím systému, který rozdělil základní část na tři části, dařilo často až nad očekávání dobře, v úvodu sezóny dokonce několik kol vedli moravskou skupinu, poté se však vlivem velké marodky, zranění a přeci jen o něco kvalitnějších soupeřů z Čech dostali do středu tabulky a nakonec obsadili 10. pozici.

Litvínov je na tom se svojí sedmou příčkou nepatrně lépe, přesto se dají očekávat velmi vyrovnané bitvy. Severočeši v obou vzájemných utkáních Znojmo přestříleli, zatímco ale doma zvítězili 2:0, na jihu Moravy doplatili na neproměněné šance a prohráli 3:4. Je tedy zaděláno na vyrovnanou sérii s otevřeným koncem.

Znojemskou juniorku až do Vánoc vedl jako hlavní kouč Milan Kastner, po jeho odchodu k A týmu převzal vládu nad střídačkou Martin Stloukal. V minulých dnech znovu posílili celek Adam Havlík, Richard Jarůšek, Jan Lattner a Michael Panec, kterým skončily povinnosti u týmu mužů. Přestože Jarůšek strávil část ročníku právě u A mužstva, stal se suverénně nejproduktivnějším hráčem juniorky se 49 body z 36 zápasů. Druhý je Matěj Síkela s 41 body, který jako jediný odehrál všech 52 zápasů základní části.

Velmi produktivními útočníky jsou také Petr Süsser, David Bartoš, Dominik Piskoř nebo Jan Trojan, k oporám zadních řad patří bezpochyby kapitán Martin Pláněk, již zmíněný Jan Lattner nebo František Pospíšil. V brance se letos vystřídali tři gólmani, největší porci utkání odchytal Ondřej Kacetl, příležitostně se na led dostali také Jakub Kameš a Michael Panec. Všichni tři borci s maskou si drží úspěšnost zákroků přes 90 procent.

Nejvydařenější zápasy Orlů v základní části

Kometa Brno – Znojmo 2:9
Střelecká exploze na ledě velkého rivala a jednoho z účastníků play off přišla hned na úvod sezóny. Po pěti minutách vedlo Znojmo 3:0, první třetinu nakonec vyhrálo 6:2. Ve zbytku střetnutí drtivé vítězství ještě navýšilo a řádně si tak zvedlo sebevědomí.

Opava – Znojmo 2:10
Opava sice nepatřila v moravské skupině k nejsilnějším mužstvům a do play off se nedostala, přesto je deset branek v její síti pozoruhodným počinem. Orlům se vydařila zejména třetí třetina, v níž nasázeli za záda opavského brankáře pět gólů.

Znojmo – Třinec 4:2
Heroický výkon oslabené sestavy Orlů, v níž se objevilo spousta hráčů dorosteneckého věku, proti tehdejšímu lídrovi soutěže z Třince. Znojmo vedlo díky vynikajícímu výkonu brankáře Pance na začátku třetí části 3:0, přestože soupeř měl střeleckou převahu a nakonec dokázalo dovést zápas do vítězného konce.

Přehled utkání, soupiska a statistiky mužstva po základní části

» Přehled zápasů
» Soupiska juniorů
» Podrobné statistiky

NEWSLETTER