Havířov končí, jeho zbylé zápasy se kontumují

Aktuální zprávy
PÁ 8. 1. 2010
Hokejový klub HC Havířov Panthers stojí na pokraji krachu. Prezident klubu Ivo Peštuka informoval zástupce svazu ledního hokeje, že ke dni 8.1.2010 Pantheři odstupují z rozehrané sezóny první hokejové ligy. Podle Peštukova vyjádření chybí týmu k dohrání soutěže asi 800 tisíc korun. Havířov se v tabulce ligy nacházel na posledním místě, prohrál 11 zápasů v řadě, jedno z posledních poměrem 1:4 minulou středu ve Znojmě.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Ve zbylých utkáních, které měl Havířov v aktuálním ročníku odehrát, získají soupeři body zadarmo. "Havířovu budou kontumovány zbývající zápasy v soutěži sudá - lichá, do skupiny o udržení pak nastoupí trojice týmů, která bude bojovat o jediné sestupové místo. Druhým sestupujícím je Havířov, který může před novou sezonou požádat o účast ve druhé lize. Postupovali jsme přesně podle soutěžního řádu," řekl pro hokej.cz zástupce ČSLH Pavel Setikovský, který má první ligu na starosti.

Orli Znojmo měli do Havířova zajíždět ve středu 27. ledna k zápasu 43. kola soutěže, nyní tak tuto cestu absolvovat nemusí.

NEWSLETTER