Začínají odvety play out, Znojmo míří na led Kladna

Naši soupeři
PO 2. 3. 2009
<em>Znojmo</em> - Letošní play out vstupuje do své druhé čtvrtiny a Orly čeká v úterý utkání na Kladně. V prvním střetnutí dokázali v Hostan aréně svého soupeře porazit a Středočeši dostanou příležitost k odvetě na vlastní půdě. Oba celky v minulých zápasech sice odskočily poslední Boleslavi, ovšem stále nemají nic jistého a potřebují bodovat. Úvodní vhazování je na programu v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Kladnu se vůbec nepovedl závěr základní části, v posledních devíti kolech pouze jednou zvítězilo a propadlo se až na předposlední příčku extraligové tabulky.

Ani předkolo nezačalo pro Středočechy šťastně, neboť v prvním utkání podlehlo 3:5 právě na ledě Znojma. Velkou zásluhu na úspěchu Orlů měli útočníci Tomáš Demel a Jaroslav Svoboda. Demel vstřelil dvě branky a přidal i jednu asistenci, jeho kolega z útoku se blýskl čtyřmi gólovými přihrávkami.

foto
⇒ Na poslední výhře nad Kladnem se výrazně podílel Jaroslav Svoboda, jenž si připsal čtyři asistence.

V posledních dvou duelech Kladno zabralo. Vyhrálo velmi důležitý souboj v Mladé Boleslavi a po výsledku 2:1 v prodloužení sebralo domácím dva body. V neděli přivítalo na svém ledě Mountfield a po velmi dobře odehrané první třetině nakonec zvítězilo 4:2.

Nejproduktivnějšími hráči Kladna v play out jsou zatím Tomáš Horna (2+1), Marek Trončinský (1+2) a Aleš Pavlas (0+3). V posledním zápase proti Budějovicím ožili i tahouni týmu Martin Procházka a Pavel Patera, kteří zaznamenali shodně gól a asistenci.

Orli se v Budějovicích i doma s Boleslaví museli obejít bez nemocných útočníků Romana Erata a Václava Meidla. Jejich start v úterním utkání je stále nejistý. Na straně domácích budou nejspíše chybět Richard Diviš, Jan Tomajko a Zdeněk Nedvěd

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Mrázek, Bičánek, Chvátal, Rýgl, Tesařík, Mojžíš, Švrček, Vyrůbalík - Selingr, Svoboda, Řípa, Sajdl, Haman, Plášek, Růžička, Procházka, Demel, Kucharczyk, Dopita, Čachotský

HC GEUS OKNA KLADNO: Kopřiva – Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský, Kameš, Gudas – Bělohlav, Patera, Procházka -Čurilla, Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Polanský

Další zápas

HC MOUNTFIELD České Budějovice - BK Mladá Boleslav (17:30)

NEWSLETTER