Jiří Dopita: Udělali jsme důležitý krok, ale ještě není nic hotové

Aktuální zprávy
PO 2. 3. 2009
<em>Znojmo</em> - V nedělním důležitém utkání dokázali Orli vybojovat tři body proti poslední Boleslavi a do dalších zápasů mohou vstupovat relativně v klidu, neboť zvýšili odstup od barážové hrozby na dvanáct bodů. Dobrým výkonem a úvodní brankou se na domácím úspěchu podílel <b>Jiří Dopita</b>, který se na ledě objevoval hodně často a především v oslabení odváděl výbornou práci.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojemští hokejisté odehráli v play out tři zápasy, v nichž zvýraznili svůj náskok na poslední příčku. „Máme za sebou teď první čtvrtinu play out. Sice jsme dnes udělali důležitý krok, odskočili na dvanáct bodů, ale v tříbodovém systému ještě určitě není nic hotového a musíme jet dál,“ hodnotí pozici týmu Dopita.

foto
Jiří Dopita, jeden ze strůjců vítězství nad Mladou Boleslaví.

První centr Orlů byl na ledě hodně vidět a připsal si první branku v utkání, když se štěstím nasměroval kotouč do sítě po Rýglově střele. „Bylo to o štěstí, stál jsem na místě a trefilo mě to do štýlka,“ popisuje situaci. Zároveň také vyvrací spekulaci o nějakém nedovoleném zákroku vůči brankáři: „Vůbec tam o nic nešlo. Pouze, když se přetáčel, spadl na mě. Že by tam byl nějaký mnou zaviněný kontakt, si nemyslím.“

Znojmo však mohlo rozhodnout mnohem dříve. Do třetí třetiny vstupovalo s dvoubrankovým vedením, ovšem po zbytečné chybě za vlastní brankou dostalo soupeře do kontaktu. Poté navíc hrálo velmi dlouho přesilovku pěti proti třem, která se však vůbec nepovedla. „To nás trošku srazilo dolů, v podstatě jsme se k ničemu nedostali. Pak nás podržel Jirka Trvaj, který měl výborné zákroky, což bylo pro nás určitě důležité,“ bilancuje průběh třetí části Dopita.

V poslední desetiminutovce přišel boleslavský tlak, kterému však hráči v čele s Trvajem dokázali odolat a udržet hubené vedení až do závěrečné sirény. „ V závěru už jsme se vyloženě jen bránili a snažili se to udržet, což se naštěstí se štěstím podařilo," uzavírá tahoun Orlů.

NEWSLETTER