Obtížnou situaci musí Znojmo začít řešit již v Liberci

Naši soupeři
ČT 31. 1. 2008
<em>Znojmo</em> - Do konce základní části chybí pouze šest kol a Orli si značně zkomplikovali postup do play off. V posledních čtyřech duelech porazili pouze Ústí, jejich konkurenti získali nemalý náskok a navíc přišli o zraněného Jiřího Dopitu. Za desátým Třincem, jenž má ještě utkání se Zlínem k dobru, zaostávají o čtyři body. Nepříjemnou situaci budou muset začít řešit nejlépe už v pátečním střetnutí na ledě Bílých Tygrů Liberec. Zápas začíná v 18:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Bílí Tygři zatím procházejí letošní sezónou bez větších komplikací a pohodlně si hlídají své třetí místo v tabulce. Jejich silnou zbraní je obrana, která po Budějovicích inkasovala nejméně branek. V posledních zápasech si však vybrali slabší chvilky a prohráli postupně s Kladnem 2:3 po nájezdech, Karlovými Vary 2:4, Českými Budějovicemi 2:3 po nájezdech a Třincem 1:4. Příliš je to ovšem tížit nemusí, jelikož před čtvrtými Vary mají devítibodový náskok.

Strážcem liberecké svatyně je zkušený Marek Pinc, jenž patří s procentuální úspěšností zásahů 93,17% k nejlepším golmanům extraligy. Nejproduktivnější hráči mužstva jsou s 26 body Jan Plodek a Leoš Čermák, který je se sedmnácti brankami také nejlepším střelcem týmu. Liberec těží také z dobré produktivity obránců, z nichž čtyři se letos již dostali přes deset kanadských bodů, jmenovitě jsou to Lukáš Zíb, Valdemar Jiruš, Angel Krstev a Jiří Hunkes.

Vzájemné zápasy tradičně přináší bojovný hokej a diváci se ve většině případů musí spokojit s minimem branek. Důkazem toho byly první dva duely, ve kterých padly pouhé čtyři góly. Ve Znojmě se z výhry 2:1 po nájezdech radovali domácí a v odvetě si stejným způsobem připsali po vítězství 1:0 dva body hokejisté Liberce. Další domácí zápas Orlům nevyšel a svému soupeři podlehli 2:4.

Znojmo se musí v závěru sezóny obejít bez pilíře týmu Jiřího Dopity, který se opět podrobil operaci kolena. Mimo hru jsou také další dva klíčoví útočníci Roman Erat s Alešem Padělkem a obránce Lukáš Chmelíř. Zaplněnou marodku hlásí i Liberec, chybět by měli Lukáš Pabiška, Michal Fikrt, Ondřej Hruška, Pavel Kříž, Petr Šachl, Richard Rapáč, Stanislav Procházka, Tomáš Klimenta a Zdeněk Blatný.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Tesařík, Kotaška, Chvátal, Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Beroun

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Pinc - Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Žabka, Krstev, Holub, Kočí - Čermák, Kašpařík, Pletka - Dušek, Plodek, Víšek - Bartovič, Nedorost, Špaček - Derner, Vantuch, Jech

Ostatní zápasy 47. kola
HC Geus Okna Kladno - HC Mountfield České Budějovice
RI Okna Zlín - HC Moeller Pardubice
HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary
HC Lasselsberger Plzeň - HC Oceláři Třinec
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Sparta Praha
HC Slavia Praha - HC Litvínov

NEWSLETTER