V extraligové pauze proti juniorské reprezentaci

Naši soupeři
ČT 13. 12. 2007
<em>Znojmo</em> - Za necelé dva týdny vypukne v Pardubicích a v Liberci mistrovství světa juniorů. Český tým mladíků do dvaceti let se nyní připravuje v Havlíčkově Brodě a týdenní soustředění zakončí utkáním proti Znojemským orlům v pátek 14. prosince od 12:00 hod. v Hostan aréně. Vstup je zdarma.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hlavním trenérem reprezentační dvacítky je bývalý kouč Orlů Miloslav Hořava, kterému asistují Ondřej Weissmann a Radim Rulík. Generálním manažerem, který zabezpečuje organizační záležitosti, je prezident znojemského klubu Jaroslav Vlasák a Znojmo má své zastoupení také na pozici kustoda, jímž je Petr Ondráček. V přátelském utkání si tak vyzkouší roli soupeře znojemských hokejistů.

Mužstvo hráčů do dvaceti let se prakticky připravuje od počátku srpna, kdy absolvovalo Turnaj čtyř na severní Moravě, který vyhrálo. Své síly změřilo s výběry Slovenska, Německa a Švýcarska. Na přelomu srpna a září se čeští mladíci zúčastnili dalšího mezinárodního turnaje v ruské Ťumeni. Utkali se s Rusy, Finy a Švédy, ale nezískali ani bod a skončili poslední. Se stejnými soupeři se konfrontovali na začátku listopadu ve Finsku. Výsledkově dopadli stejně jako v Rusku. Nezískali jediný bod a obsadili poslední příčku.

Mimo mezinárodních turnajů sehráli i přátelská utkání s českými extraligovými celky. Podlehli Karlovým Varům, Spartě, Liberci, Slavii a Třinci. Zvítězit dokázali pouze nad Ústím nad Labem. V programu přípravy měli také utkání s prvoligovou Jihlavou, kde se jim dařilo střelecky a vyhráli 7:2.

Reprezentační výběr nyní čítá 27 hráčů a je tvořen jak hokejisty z domácích, tak i zámořských soutěží. Konečnou nominaci chce trenér Hořava oznámit 22. prosince po přípravném zápase s USA. Je možné, že ke zúžení kádru o jednoho až dva hráče dojde po zápase ve Znojmě.

S týmem se již připravují největší opory Frolík, Voráček, Neuvirth, Kovář, Květoň. Hořava by rád v mužstvu viděl útočníka Jiřího Tlustého, který letos famózně debutoval v NHL. Ve svém prvním utkání vstřelil během 35 vteřin 2 góly. Nyní je ale na farmě, a tak existuje naděje na jeho start na mistrovství světa.

Smůla potkala útočníka Vladimíra Růžičku ml., který si v nedělní extraligové dohrávce zlomil prst a do šampionátu se nestihne uzdravit. Znojmo svého přímého zástupce v týmu sice nemá, ale na soupisce je znojemský rodák Jakub Sklenář, který před čtyřmi lety odešel do dorostu Slavie. Přátelské utkání s Orly přinese i bratrský souboj. V kádru dvacítky je mladší bratr Václava Meidla Radek.

Orlí kádr nastoupí do zápasu téměř kompletní. Odpočívat bude Jiří Dopita a Richard Jareš, který doléčuje zranění. Z obránců zůstává na marodce již jen Radim Tesařík, jenž by měl začít trénovat na ledě příští týden. Lubomír Štach i Lukáš Chmelíř jsou v pořádku a trénují. V útočných řadách nechybí nikdo, Radek Haman doléčil zranění a naplno trénuje. Za Znojemské orly nastoupí dva obránci z výběru dvacetiletých, které si trenéři potřebují ještě prověřit.

Širší nominace reprezentační dvacítky na mistrovství světa v České republice (26. prosince 2006 - 5. ledna 2007):

Brankáři:
Michal Neuvirth (Windsor, OHL), Jakub Kovář (Oshawa, OHL), Lukáš Daneček (Třinec).

Obránci:
Jan Piskáček (Cape Breton, QMJHL), Michal Jordán (Plymouth, OHL), Martin Parýzek (Ottawa, OHL), Patrik Prokop (Shawinigan, QMJHL), David Kájínek (Liberec), Lukáš Martinec (Plzeň), Antonín Bořuta (Zlín), Jiří Suchý (Ostrava/Vítkovice), Martin Janáček (Olomouc), Tomáš Kundrátek (Třinec).

Útočníci:
Jakub Voráček (Halifax, QMJHL), Michael Frolík (Rimouski, QMJHL), Martin Látal (Prince Edward Island, QMJHL), Daniel Bártek (Brandon, WHL), Jakub Sklenář (Slavia Praha), Pavel Kuběna (K. Vary), Jiří Ondráček (Zlín), Jan Semorád, Tomáš Bláha (oba Pardubice), Radek Meidl (Olomouc), Petr Strapáč, Roman Szturc (oba Vítkovice), David Květoň, Zbyněk Hampl (oba Třinec).

Trenéři:
Miloslav Hořava, Ondřej Weissmann a Radim Rulík

Realizační tým:
Generální manažer: Jaroslav Vlasák
Lékař: MUDr. Ladislav Hospodár
Maséři: Petr Ondráček a Ladislav Malý

Přehled přípravných zápasů na české půdě před MSJ

14. prosince: 12:00 – Česká republika – Znojmo (ve Znojmě)
20. prosince: 18:00 – Česká republika – Švýcarsko (v Hlinsku)
21. prosince: 18:00 – Finsko – Švédsko (v Litomyšli)
22. prosince: 18:00 - Česká republika – USA (v České Třebové)
23. prosince: 15:30 – Mladá Boleslav – Dánsko (v Mladé Boleslavi)
23. prosince: 17:00 – Švýcarsko – Švédsko (v Trutnově)
23. prosince: 18:00 – Finsko – Kanada (v Chrudimi)
24. prosince: TBA – Dánsko – Kazachstán (Mladá Boleslav nebo Vrchlabí)

Přípravné kempy na českém území

Česká republika – 16.12-22.12.2007 – Pardubice
Kanada – 21.12.-23.12.2007 – Praha
Švédsko – 20.12.-23.12.2007 – Litomyšl
Slovensko – bude se připravovat na Slovensku
Dánsko – 20.12.24.12.2007 – Mladá Boleslav
Rusko – bude se připravovat v Rusku
USA – 20.12.-25.12.2007 – Jablonec nad Nisou
Finsko – 20.12.-23.12.2007 – Chrudim
Švýcarsko – 19.12.-23.12.2007 – Trutnov
Kazachstán – 23.12.-24.12.2007 – Vrchlabí/Choceň

NEWSLETTER