Orli se vrací domů a vyzvou Pardubice

Naši soupeři
PO 3. 12. 2007
<em>Znojmo</em> - Hokejisté Znojma si odbyli dva zápasy venku a v úterý se představí po více než týdnu na svém ledě. Chtějí odčinit předešlé domácí porážky a udržet všechny body v Hostan aréně. Soupeřem jim bude celek Pardubic, jenž přijede posílen cennou výhrou nad Karlovými Vary. Moelleru patří jedenáctá příčka s tříbodovým náskokem na dvanácté Orly, kteří potřebují zvítězit, aby získali kontakt s týmy před nimi. Úvodní vhazování je na programu v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Pardubicím se stále nedaří najít optimální formu. Několikrát to vypadalo, že už jim to začíná klapat, ovšem poté přišlo vždy několik porážek, které je opět poslaly na kolena. Východočeši zatím nedokázali vyhrát více než dvě utkání v řadě, zatímco nejdelší série neúspěchů čítá pět duelů. Doplácí především na špatné třetí třetiny, které mají po Kladnu nejhorší v lize. Mezi jejich silné zbraně naopak patří přesilovky, v nichž dokázali doposud vsítit 32 branek. Poslední zápas se Moelleru povedl a přehrál 2:0 Karlovy Vary.

Na konci listopadu odvolalo vedení klubu trenéry a vedením mužstva byli pověřeni bývalí skvělí hráči, jako hlavní trenér nyní působí Jiří Šejba a asistentem se stal Ladislav Lubina. Jedničkou v bráně je slovenský reprezentant Ján Lašák. Útočnou hrozbou týmu je Petr Sýkora, jenž je na čele kanadského bodování extraligy i tabulky střelců s 24 body (19+5). Velmi dobře se také vede s deseti góly a třemi asistencemi Michalu Tvrdíkovi, který v minulé sezóně oblékal dres Orlů.

Zápasy úterních soupeřů jsou zatím na body vyrovnané, jelikož oba celky dokázaly jednou zvítězit. Znojmo vydřelo v druhém kole výhru 4:3, když dokázalo otočit stav 1:3 ve svůj prospěch. V Pardubicích utkání nezvládlo a prohrálo vysoko 0:7. Moeller rozhodl souboj v osmi minutách druhé třetiny, kdy nasázel Orlům čtyři branky.

Na znojemské marodce zůstává pouze Tesařík, naopak po operaci kolena by se měl již na ledě objevit Mojžíš. Pardubice jsou na tom se zraněnými hráči o poznání hůře. Nemohou nastoupit Blažek, Kolář, Šeda, Cetkovský a Rákos, navíc je nejistý start Sýkory, jenž má opět problémy se zády.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Jareš, Kříž, Bičánek, Mudroch, Chvátal, Kotaška, od 21. navíc Švrček - Selingr, Dopita, Kucharczyk - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Plášek, Beroun, Erat - od 41. navíc M. Růžička

HC MOELLER PARDUBICE: Lašák – Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, Kolář – Sýkora, Rolinek, Pivko – Tvrdík, Pucher, Somík – Ondřej, Hlinka, Koukal – Bláha, Zohorna, Starý

Ostatní zápasy 28. kola
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Slavia Praha
HC GEUS OKNA Kladno - RI OKNA Zlín
HC MOUNTFIELD České Budějovice - HC Lasselsberger Plzeň
HC Sparta Praha - HC Litvínov
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 5.12.

NEWSLETTER