V Litvínově čeká Znojmo přímý souboj o desátou příčku

Naši soupeři
NE 2. 12. 2007
<em>Znojmo</em> - Až v posledním utkání první poloviny extraligy dokázali Orli zvítězit na ledě soupeře. Proti Litvínovu budou chtít prolomené prokletí potvrdit a opět zvítězit. Navíc jim chybí pouze šest bodů na sedmý Třinec a případný úspěch v Litvínově by je mohl velmi přiblížit středu tabulky. Jejich nedělní soupeř je pouze o dva body před nimi a patří mu desátá příčka. Utkání začíná v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Litvínov má ještě nevyváženější statistiku zápasů doma a venku. Zatímco v tabulce domácích utkání mu patří šestá pozice s bilancí deseti výher a dvou porážek, jako host prohrál všechny zápasy a s čtyřmi body je na posledním místě. Litvínov se může pochlubit poměrně kvalitními přesilovkami, ve kterých nasázel již 29 branek. V minulém kole přehrál na vlastním ledě 4:3 Ústí.

foto
⇒ Osm minut před koncem zápasu dokázal vyrovnat Jiří Dopita na 1:1 a nastartoval znojemský obrat, který znamenal tři body proti Litvínovu.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je František Lukeš, který má na svém kontě již 21 kanadských bodů. Na paty mu šlape nejlepší střelec mužstva Robert Reichel s třinácti brankami a pěti gólovými přihrávkami. Obranu režíruje zkušený Jiří Šlégr. Na post brankářské jedničky se na úkor Petra Fraňka prodral Jaroslav Hübl.

V prvním vzájemném utkání využil Litvínov domácího prostředí a zvítězil 4:2. Do utkání v Hostan aréně vstoupil opět lépe a dlouho hájil hubený jednobrankový náskok. Ovšem v poslední desetiminutovce začali úřadovat domácí. Nejprve zařídil vyrovnání Dopita, poté přidal druhou přesnou trefu Jareš a obrat dokonal dalším gólem Růžička. Orli tak oplatili soupeři porážku a zvítězili 3:1.

Do utkání nemůže nastoupit zraněný Radim Tesařík, otazník visí nad startem Pavla Mojžíše. Na straně domácích by měli být připraveni všichni hráči, nejistá je pouze účast Daniela Brandy.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Vyrůbalík, Jareš, Mudroch, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Švrček - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Erat, Beroun, Plášek - M. Růžička

HC CHEMOPETROL LITVÍNOV: Hübl - Šlégr, Hranáč, Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, Koma, Reichel, Kubinčák, Jenáček, Machulda, Benda, Jánský, Lukeš, Trávníček, Rindoš, Bednařík, Sklenička

Ostatní zápasy 27. kola
Bílí Tygři Liberec - HC Slovan Ústečtí Lvi
HC Oceláři Třinec - HC GEUS OKNA Kladno
HC Moeller Pardubice - HC Energie Karlovy Vary
HC MOUNFIELD České Budějovice - HC Slavia Praha
RI OKNA Zlín - HC Sparta Praha
HC Vítkovice Steel - HC Lasselsberger Plzeň

NEWSLETTER