Důležité víkendové bitvy

Naši soupeři
PÁ 16. 2. 2007
Z n o j m o - Hokejisty Znojma čekají o víkendu dvě velmi důležitá utkání. V sobotu se od 17:00 hodin utkají před televizními kamerami v Litvínově s domácím Chemopetrolem. Vítězství v tomto střetnutí by je protlačilo na úkor svého soupeře mezi nejlepší desítku. Hned druhý den přivítají na vlastním ledě tým Pardubic, který se vyhřívá na 3. příčce tabulky. Orli potřebují i z nedělního klání získat body a pozvednout tak naději na účast v play off. Utkání začne tradičně od 17:30 v Hostan aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

HC CHEMOPETROL LITVÍNOV

Vzájemná utkání s týmem Litvínova se liší jako den a noc. Po výborném výkonu v prvním letošním střetnutí zvítězilo Znojmo na svém ledě 4:0. Odveta na severu Čech byla zcela v režii domácích a Orlům se po porážce 0:6 nevracelo domů napříč republikou příliš vesele. Reputaci si napravili znovu v Hostan aréně výhrou 4:2.

Poslední tři zápasy se Litvínovu příliš nepovedly. Střetl se postupně s týmy Třince, Vsetína a Slavie. Vítězství si Chemopetrol připsal pouze v případě beznadějně posledního Vsetína a to v poměru 2:0, v Třinci podlehl 2:3 po samostatných nájezdech a na Slavii odešel s prázdnou po porážce 0:3.

Litvínov v závěru základní části nejvíce spoléhá na zkušenosti Roberta Reichla, který také suvereně vede tabulku produktivity svého mužstva. Útočné hře dále napomáhají Daniel Branda, Vojtěch Kubinčák a Jan Benda. O pořádek v obraně se stará zejména Jiří Šlégr.

Znojmu bude nadále scházet útočník Roman Erat, jenž do závěrečných bojů o play off zřejmě již nezasáhne a nejistý je také start nachlazeného Hamana. Litvínovu by měli chybět Nikolov a Sklenička.

Sestavy z minulého kola

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kříž, Jareš, Bičánek, Němeček, Mojžíš, Chvátal - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, J. Svoboda, Plášek - Tvrdík, Meidl, V. Říha. Od 41. min. navíc Beroun a Vaškovič

HC CHEMOPETROL LITVÍNOV: J. Hübl ml. - Hranáč, Šlégr, Punčochář, Skuhrovec, Gýna, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Jenáček, Branda, Benda - Jánský, Lukeš, Trávníček - Bednařík, Kopecký, Sklenička

Ostatní zápasy 50. kola
HC Hamé Zlín - HC Oceláři Třinec
HC Vítkovice Steel - Vsetínská hokejová
HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary
HC Rabat Kladno - Bílí Tygři Liberec
HC Sparta Praha - HC MOUNTFIELD
HC Moeller Pardubice - HC Slavia Praha

HC MOELLER PARDUBICE

Z utkání proti Pardubicím mají svěřenci trenéra Hořavy naprosto stejný bodový zisk jako proti Chemopetrolu. Znojemští dokázali v prvním vzájemném měření sil na pardubickém ledě otočit stav z 0:2 na konečných 3:2 a získat tři body. Všechny body zůstaly na jejich kontě také po domácí výhře 4:3. Na další utkání do Pardubic odjížděli Orli s velkou marodkou, ta se také podepsala na porážce 0:4.

Pardubičtí mají z minulých utkání na kontě porážky 1:2 s Libercem a 2:3 od Českých Budějovic. Vítězství zaznamenali pouze nad Karlovými Vary, které ve 47. kole porazili 4:3 po nájezdech. Před duelem ve Znojmě přivítají Pardubice na vlastním ledě ještě celek Slavie Praha.

Pardubice disponují velmi kvalitním kádrem, ve kterém najdeme i Davida Havíře, Jana Snopka, Zdeňka Ondřeje a Petera Puchera, kteří v minulosti nastupovali v dresu Znojma. Tahouny mužstva jsou Petr Sýkora, Jan Čaloun, Tomáš Rolinek a brankář Ján Lašák.

Na marodce Moelleru jsou Kolář a Koma. Lehké zdravotní problémy trápí také Pivka, ale podle informací hlavního tranéra Říhy by měl být na zápas již připraven.

Sestava z minulého kola

HC MOELLER PARDUBICE: Lašák – Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Čech, Šeda, Linhart – P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek – Čaloun, Pucher, Pivko – F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej – Andrašovský, Blažek, Koukal

Ostatní zápasy 51. kola
HC Slavia Praha - HC Rabat Kladno
HC MOUNTFIELD - HC Hamé Zlín
Vsetínská hokejová - HC Lasselsberger Plzeň
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary
HC Chemopetrol - HC Vítkovice Steel

NEWSLETTER