Orly čeká nevyzpytatelná Plzeň

Naši soupeři
SO 20. 1. 2007
Z n o j m o - Po těsném vítězství nad Třincem se Znojmo pokusí uspět i na plzeňském ledě. Zisk tří bodů by je mohl katapultovat až na 6. příčku v tabulce. Vzájemná bilance hovoří ve prospěch Orlů, ale případnou výhrou domácích by se účty srovnaly. Plzeň je sice až předposlední, ale na domácím poli nenašla už čtyři utkání v řadě přemožitele. Nedělní klání začíná v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Oba soupeři bodují převážně v zápasech na vlastním ledě, a tak se není čemu divit, že všechna tři utkání skončila výhrou domácího týmu. Znojemští orli porazili Plzeň v Hostan aréně 4:1 respektive 4:2 a na západě Čech, poté co jediný gól Orlů vstřelil Dopita, podlehli 1:5.

Plzeňské výkony jsou velmi nevyrovnané, svěřenci trenéra Kučery dokáží vysoko vítězit, ale také ostudně prohrát. V minulém utkání získali všechny body, když dokázali nadělit Českým Budějovicím debakl 7:2. Páteční 42. kolo předehrávali s Vítkovicemi o necelý týden dříve a z ČEZ Arény odjeli s výpraskem 7:1. V posledních domácích zápasech byl Lasselsberger neomylný, dokázal porazit Zlín, Třinec, Vsetín a již zmíněné Budějovice.

Nedělní sok Orlů se opírá především o brankáře Romana Málka, který má dost zkušeností i z národního týmu. V útočných řadách se letos nejvíce prosazují Šindel, Divíšek a Matějovský. V mužstvu jsou také Čakajík, Ludvík a Benák, kteří v minulosti působili ve Znojmě.

Za Orly stále nehrají zranění Plášek, Mojžíš a zatím nejlepší střelec Erat, jehož čich na góly by se do závěru základní části velmi hodil. Otazník visí nad startem Říhy, jenž po tvrdém nárazu protihráče nedohrál zápas s Třincem. Plzni v minulém utkání chyběli Nedoma, Vobořil, Trojovský a Zelenka.

Sestavy z minulého kola

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kříž, Jareš, Bičánek, Němeček, Kotaška, Chvátal - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Haman, Tvrdík - Meidl, J. Svoboda, V. Říha (37. Beroun)

HC LASSELSBERGER PLZEŇ: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Derner, Pulpán, Čech, Dobrovolný, Mazanec - Vampola, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Šaffer, Kubalík, Laš

Ostatní zápasy 43. kola
HC Sparta Praha - HC Slavia Praha
HC Moeller Pardubice - HC Hamé Zlín
HC Oceláři Třinec - Vsetínská hokejová
Bílí Tygři Liberec - HC Chemopetrol
HC Energie Karlovy Vary - HC MOUNTFIELD
HC Rabat Kladno - HC Vítkovice Steel

NEWSLETTER