Na rozjezd roku Litvínov

Naši soupeři
ÚT 2. 1. 2007
Z n o j m o - Nový rok se pomalu rozkoukává a extraliga pokračuje dalším kolem. Orli neměli závěr roku šťastný. Nepodávali sice špatné výkony, ale nepomohlo jim to k tomu, aby z obou posledních zápasů získali nějaký bod. Zda-li nový letopočet se šťastným číslem sedm na konci k nim bude přívětivější, prozradí utkání proti Litvínovu, které začíná v 17.30 hod. v Hostan aréně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Litvínov si stejně jako Znojmo vyzkoušel vrchní patra tabulky. Nyní však je jen díky skóre o příčku lepší než Orli, kteří strávili přelom roku na desátém místě. Chemikům se v závěru roku nedařilo, z pěti utkání dokázali vyhrát pouze ve Vsetíně, třikrát prohráli doma a tato bodová ztráta je posunula dolů tabulkou.

Obě dosud odehraná vzájemná utkání byla vždy v režii domácích. Orli vyhráli na svém ledě 4:0 a Chemopetrol jim na vlastním ledě vrátil krutou porážku ještě větším nášupem 6:0. Nastolený trend jednoznačných domácích výher by určitě rádi uvítali znojemští hokejisté, ale Litvínov zajisté daleko více uzavře prostor ve svém území.

Soupeř ze severu Čech se opírá hlavně o zkušenosti útočníka Roberta Reichla, který i vede kanadské bodování týmu s jednadvaceti góly a dvanácti asistencemi. V celkových extraligových statistikách je na šestém místě a patří k nejlepším střelcům. Znojmu i nadále bude chybět kvůli zranění jeho nejlepší střelec Roman Erat.

Sestavy z minulého kola:
HC Znojemští orli: Trvaj - Bičánek, Němeček, Kotaška, Jareš, Mojžíš, Chvátal - Plášek, Haman, Beroun - Padělek, Dopita, Růžička - Svoboda, Tvrdík, Říha

HC Chemopetrol Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Šlégr, Punčochář, Nikolov, Skuhrovec, Morava, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Jenáček - Trávníček, Branda, Benda - Kopecký, Lukeš, Prorok - Bednařík, Rindoš, Jánský

Ostatní zápasy 37. kola
HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň
HC Oceláři Třinec - HC Hamé Zlín
Bílí Tygři Liberec - HC Rabat Kladno
HC České Budějovice - HC Sparta Praha
HC Vítkovice Steel - Vsetínská hokejová
HC Slavia Praha - HC Moeller Pardubice

NEWSLETTER