Z orlí perspektivy: 52. kolo ZNO – CEB

Naši soupeři
ST 8. 3. 2006
Z n o j m o - Netradičně ve čtvrtek dohraje všech čtrnáct extraligových mužstev dlouhodobou část soutěže. Znojemští orli ji zakončí v domácím prostředí duelem s Českými Budějovicemi. Ty na rozdíl od Znojma, které má již svou pátou příčku definitivní, musí na své konečné umístění v tabulce čekat. Sedmá Sparta na ně ztrácí pouhý bod, osmý Třinec dva. Deváté Pardubice, které ještě živí naději, už je však se čtyřbodovým mankem ohrozit nemohou. Střetnutí dvou jistých účastníků play-off začíná v Hostan aréně jako vždy v 17.30 hod.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

HC České Budějovice

Jihočechům se jako letošnímu nováčkovi extraligy podařilo projít do elitní osmičky a jejich fanoušci se tak po třech letech mohou opět těšit na vypjaté boje o mistrovský titul. V sezóně 2002-03 jim hned po čtyřech čtvrtfinálových zápasech vystavila stopku Sparta. Letos by prý pro ně byl podle slov asistenta Kupky nejhorší variantou Zlín, který se zatím nachází právě na jejich protilehlé třetí pozici.

Před koncem lednového přestupního termínu došlo v kádru jen ke kosmetickým úpravám, když se obránce Jindra a útočník Krátoška odporoučeli do Mladé Boleslavi. Další forvard L. Havel se vrátil z hostování zpět do Slavie, ta ho však okamžitě poslala do druholigového Havlíčkova Brodu. Proti Orlům, s nimiž Budějovičtí dvakrát remizovali (2:2 a 3:3) a jednou prohráli (1:5), by se měl do branky vrátit uzdravený Turek a do zadních řad Mucha.

Změny v kádru:

Přišli:
Michael Vyhlídal (Mladá Boleslav – stř. starty), Lukáš Vomela (Jindřichův Hradec – stř. starty)
Tomáš Vak (Karlovy Vary)

Odešli:
Josef Jindra (Mladá Boleslav)
Milan Kopecký (Slavia Praha – návrat z host.), Martin Hanzal (Regina, WHL – host.), Lukáš Havel (Slavia Praha – návrat z host. / Havlíčkův Brod), Aleš Krátoška (Mladá Boleslav – host.)

Zranění, nemoci: Nedorost – poraněná čéška v pravém koleni

Předpokládaná sestava: R. Turek (Chábera) - Gřegořek, Posmyk, Kutlák, Harant, Vydarený, Kotaška, Macháček, Mucha - Veselý, Brabenec, Hudec - Sailer, Hübl, Šimánek - Kotrla, Vak, Bělohlav - Hřebejk, J. Hanzal, Mertl

Trenéři: Josef Jandač, Milan Kupka


HC Znojemští orli

Znojemští mohou duel odehrát v poklidu. Na České Budějovice mají náskok pěti bodů a budou tak pouze čekat na výsledky utkání Třinec – Vítkovice a Pardubice – Zlín. Jedno z hostujících mužstev se totiž stane jejich čtvrtfinálovým protivníkem. S celkem z Baťova města už se Orli potkali v ročníku 2001-02, kdy po vedení 3:1 na zápasy nakonec sedmé rozhodující utkání prohráli gólem Lešky v první minutě nastavení. Proti Vítkovicím by to v play-off byla jejich premiéra.

Minulý souboj s Plzní měli svěřenci trenéra Hořavy dobře rozehraný, dvoubrankové vedení ale nedokázali udržet a nakonec jen remizovali. Střelecky se však v orlím dresu probudil J. Štefanka, který o víkendu ke dvěma brankám přidal další tři, a překročil tak šedesátigólovou metu v české nejvyšší soutěži. Do sestavy už se vrátil zadák Chvátal i útočník Mikulík, naopak se do ní nevešel jeho kolega Beroun, protože olomoucká dvojice Smejkal – Ministr nastoupila na křídle s Krausem.

Změny v kádru:

Přišli:
Jaroslav Suchan (Jihlava – stř. starty)
Jan Švrček (Prostějov / Přerov – host.), Angel Nikolov (Liberec / Sparta Praha – host.)
Jakub Kraus (Karlovy Vary – host.), Juraj Štefanka (Vítkovice – host.), Filip Smejkal, Milan Ministr (oba Olomouc – stř. starty)

Odešli:
Ville Varakas (IFK Helsinki, FIN), Jiří Heš (Trenčín, SVK)
Pavel Selingr (Karlovy Vary – host.), Tomáš Chlubna (Bratislava, SVK / Oslo, NOR), Andrej Petrakov (Kurgan, RUS), Lubomír Vaškovič (Jihlava – host.), Marek Uram (Vítkovice – host.)

Předpokládaná sestava: Trvaj (Suchan) – Bičánek, Němeček, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov, Šmach, Chvátal - Plášek, Pucher, Štefanka - Erat, Dopita, Ludvík - Ondřej, Haman, Mikulík - Smejkal, Ministr, Kraus - Beroun

Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba


Porovnání obou soupeřů

Statistiky hráčů

Znojmo vs. České Budějovice ZNOJMO Č. BUDĚJOVICE
jméno zápasy G+A jméno zápasy G+A
TM TM
Nejproduktivnější hráč Pucher 49 17+23 V. Hübl 51 16+18
Nejlepší střelec Pucher 49 17+23 V. Hübl 51 16+18
Nejlepší nahrávač Pucher 49 17+23 Sailer 51 8+19
Nejtrestanější hráč Bičánek 48 130 Harant 44 88

Statistiky brankářů

ZNOJMO Č. BUDĚJOVICE
jméno zápasy průměr % úsp. SO jméno zápasy průměr % úsp. SO
Trvaj 51 2.01 93.79 5 R. Turek 30 2.23 92.32 1
Hårstad-Evjen 2 4.00 87.88 0 Chábera 22 2.00 93.06 3
Suchan 0 - - - J. Kučera 1 5.00 85.00 0

Týmové statistiky

ZNOJMO Č. BUDĚJOVICE
Poř. Z V VP R PP P Skóre Body Poř. Z V VP R PP P Skóre Body
5. 51 22 1 10 3 15 114:109 81 6. 51 19 3 12 1 16 114:114 76
Poslední tři odehrané zápasy Poslední tři odehrané zápasy
ZNO-KLA 5:3 PCE-ZNO 3:4 PLZ-ZNO 2:2p CEB-LIT 0:2 LIB-CEB 4:3 CEB-VSE 4:2
Podrobný přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER