Orlím zrakem: 43. kolo KVA - ZNO

Naši soupeři
ČT 27. 1. 2005
Z n o j m o - Důležité utkání na západě Čech proti karlovarské Energii sehrají v pátek Znojemští orli. Jeho výsledek, resp. bodový zisk může zamíchat pořadím v tabulce kolem hranice postupové osmičky. Orli si díky vítězství nad Třincem udrželi devátou příčku, za nimi však nebezpečně dotírá Litvínov. Osmá Plzeň má dvoubodový náskok. Karlovarští mají také stále ještě naději na play-off, i když ze dvanácté příčky, kterou okupují s 50 body, to nebudou mít snadné.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Znojmo má se Západočechy letos skvělou bilanci, když s nimi po výhrách 4:2, 4:2 a 6:1 neztratilo ani bod. V posledních pěti zápasech však třikrát zvítězili a dvakrát prohráli pouze o gól. Velký podíl na tom má brankář Málek, který stejně jako loni po nečekaném odchodu do Plzně a následném úspěchu v play-off dostal podobný úkol i ve Varech. Své kvality prokazuje znovu, v dresu Energie už si připsal dvě čistá konta. Jeho náhradníkem se nedávno stal juniorský gólman Ondřej Jirkův, protože Z. Šmíd odešel na hostování do Slavie a Mensator do Mladé Boleslavi. Již dříve lázeňské město opustil Lotyš Masalskis, který nakonec zakotvil v Jihlavě.

Dalšími hráčskými změnami byly příchody obránce Andreje Nedorosta z ruské Superligy a útočníka Radima Kucharczyka z Třince. Klub naopak uvolnil dalšího forvarda Lipianského. Podstatné změny se však udály i na trenérských postech. Právě po vysoké prohře se Znojmem (6:1) odstoupil z funkce hlavního kouče Varů bývalý lodivod Znojemských orlů Pavel Pazourek. Na jeho místo povýšil reprezentační asistent Radim Rulík, kterého doplnili Václav Baďouček a Pavel Kněžický.

Znojmu se pomalu k dobrým výkonům rozehrávají lednové posily, stále však nemá vyjasněnou situaci kolem navrátilce Havláta. „Trénuje s námi, pořád čekáme, jak to dopadne,“ řekl k tomu asistent trenéra Jan Votruba. Od zápasu s Třincem opět kryje brankáři Pruskovi záda Robert Slávik, Petra Přikryla zlákala nabídka bývalého zaměstnavatele z Trenčína na hostování do konce sezóny. Obránce Soudek se dohodl na ukončení spolupráce.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER