Orlím zrakem: 38. kolo PCE - ZNO

Naši soupeři
PÁ 7. 1. 2005
Z n o j m o - Zatímco deset extraligových týmů bude již v pátek večer znát svou situaci po 38. kole, Znojmo si bude muset na výsledek ze svého duelu s týmem HC Moeller Pardubice počkat až do soboty, a Karlovy Vary se Vsetínem kvůli chřipce v mužstvu Valachů dokonce až do pátku 14. ledna. Orli se v letošní sezóně potřetí představí v přímém přenosu před televizními kamerami, tentokrát s průběžně pátým celkem tabulky. Na Východočechy ztrácejí rovných 10 bodů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Po špatném vstupu do sezóny a výměně trenérů se Perníkaři postupně prokousali až do osmičky zajišťující účast v play-off, ve které díky zlepšeným výkonům a především posledním pěti vyhraným utkáním stoupají vzhůru. V úterním zápase rozdrtili Vsetínskou hokejovou 6:0, když se třikrát přesně trefil útočník Mikeska, jenž sám navíc na další dva góly přihrál. Se Znojmem mají Pardubice letos zatím vyrovnanou bilanci. Doma zvítězily poměrem 2:1, z Hostan arény si odvezly porážku 3:5.

Pardubičtí mají dostatečně široký kádr, nabitý hvězdami z NHL a reprezentanty. Příliš mnoho změn od začátku ročníku neprovedli. Za zmínku stojí uvolnění útočníka Lubiny na hostování do Jihlavy, ten by se měl ale koncem ledna vrátit. Nedávno Moeller získal obránce Rozsívala z Třince, se kterým se dohodl pro zbytek sezóny, pokud nezačne soutěž v zámoří.

Konec přestupových možností se blíží, a tak se většina celků snaží získat posily, které by do mužstva přinesly nový impuls. Také Znojmo zbrojí, čímž dává najevo, že to s boji o postup do play-off myslí vážně. Útočníka Zdeňka Blatného doplní Josef Straka, který přichází ze Sparty, kde hostoval z Plzně. Oba víkendové zápasy by měl v dresu Orlů odchytat vítkovický, resp. ottawský brankář Martin Prusek, místo něhož putoval na sever Moravy zadák Křetínský. Trenérům v posledních zápasech vycházelo protáčení sedmi obránců, což by při absenci Křetínského nebylo možné, pokud by již nenastoupil Soudek, případně se k mužstvu nevrátil některý z obránců hostujících v 1. lize.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER