Přípravné zápasy - út 30. 7. 2013
přát.
Znojmo
4:1
2:1, 1:0, 1:0
Ml. Boleslav
1/3
2/3

Na úvod přípravy vyprovodili Orli Mladou Boleslav čtyřmi góly

<em>Znojmo</em> - Na gól diváci dlouho nečekali. Hned ve čtvrté minutě se Orli ujali vedení, které jim sice příliš dlouho nevydrželo, ovšem poté pálili do černého už jen domácí. O góly se podělili nováček v týmu Pavlikovský, Fiala, Pucher a další nový hráč ve znojemském týmu Kilnar. Za Boleslav skóroval pouze Broš.

Domácím v zápase chyběla jedna z velkých letních posil Zdeněk Blatný. Další nová akvizice Richard Pavlikovský ale svůj první zápas za Orly zahájila ve velkém stylu a hned po čtyřech minutách zavěsila Podešvovu přihrávku pod břevno Willovy branky. O tři minuty později sice ex-sparťanský útočník Michal Broš po podobné akci vyrovnal, byl to ale poslední puk, který gólman Jakub Čech za svá záda pustil.

Vzrůstající aktivitu znojemského týmu přetavil na konci první třetiny ve druhou trefu tvrdou ranou z pravého kruhu Ondřej Fiala, o pár vteřin později byl navíc unikající Rožník zahákován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Slovenský útočník jej neproměnil, hned na začátku druhé třetiny se ale mohl radovat z trefy svého krajana Petera Puchera, který stál na konci pěkné přesilovkové kombinace a zvýšil na 3:1.

Zápas plný vyloučení pokračoval ve vyrovnaném duchu, v jeho polovině dostal šanci zvýšit skóre z trestného střílení Jan Lattner, ani on si ale sám proti brankáři Willovi neporadil. Závěr druhé části přinesl velké šance hostů: Koudelův únik zastavil dobře načasovaným vypíchnutím brankář Čech, o chvíli později si poradil i s nájezdem Ryse.

Poslední slovo tak měli znovu Znojemští. Nová akvizice ve znojemském dresu Aleš Kilnar dostal v brejku přesnou přihrávku a trefil se hezky pod břevno Willovy klece. Vítězství potvrdili Orli i v nájezdech, na kterých se týmy dohodly. Zatímco na domácí straně proměnili Jarůšek, Šeda a Fiala, všech pět boleslavských exekutorů si vylámalo zuby na Jakubu Čechovi.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Znojmo): Jsem opravdu mile překvapený, kolik diváků na první zápas přišlo. Nečekal jsem to. Byl to první zápas se spoustou chyb, často i z přemíry snahy. Někteří hráči ale ukázali, že hokej hrát opravdu umějí. V tuhle chvíli už by kádr měl být kompletní. Pokud by měl ještě někdo přijít, musel by to být opravdu kvalitní hráč.

Máme tu ještě pár mladých hráčů, jako je Ondřej Šťáva, který už ve svých 18 letech ukazuje, že hokej umí. Potřebuje ale hlavně hrát, a proto je možné, že jej raději pošleme do první ligy nebo extraligy juniorů, aby byl skvěle připraven na příští sezónu. Do ligy chceme jít se čtyřmi pětkami, plus dvěma až třemi hráči navíc. U brankářů dáme šanci všem, v Jihlavě bude chytat Landsman, proti Mountfieldu Ullberg.

František Výborný (Mladá Boleslav): Je vidět, že Znojmo hraje mezinárodní soutěž. Jeho hráči hrají moderní hokej, který je rychlý a agresivní. Ve Slovinsku jsem trénoval, znám to. To jsou věci, po kterých u nás žehráme, že nám chybí. Byl to první zápas a do začátku soutěže pořád chybí víc jak měsíc, ale je určitě dobře, že to naši hráči viděli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER