Noen Extraliga juniorů - st 10. 3. 2010
OF1
Znojmo
3:4
3:2, 0:2, 0:0
Litvínov
1/3
2/3

V prvním zápase play off juniorů úspěšnější Litvínov

<em>Znojmo</em> - Hosté sice otevřeli skóre zápasu díky Bízovi, ale Znojmo dokázalo vzápětí stav otočit ve svůj prospěch. Nejprve se trefil Svoboda a následně Havlík. Litvínov však zbraně nesložil a vyrovnal. Postaral se o to Smolka. O pár minut později bylo vše již zase jinak, neboť vynikající Havlík poslal své barvy opět do vedení. Druhá dvacetiminutovka patřila jen hostům, kteří zde rozhodli o svém vítězství dvěma brankami. Ve třetím dějství nepomohla Znojmu ani hra bez brankáře, a tak první krůček k postupu udělal Litvínov.

Přes tři sta diváků zavítalo ve středeční podvečer do znojemské Hostan arény, aby zhlédli první extraligový zápas play off juniorů proti Litvínovu. Hned v úvodu se vylučovalo, a tak měla obě mužstva možnost početní výhody. Gól padl až v té druhé litvínovské v sedmé minutě, když z chumlu hráčů před Kacetlem vytáhl puk Jan Bíza a střelou po zemi otevřel stav zápasu – 0:1. To však nevydrželo dlouho a z přesilovky těžilo i Znojmo o necelou minutu později. Na modré si puk několikrát vyměnil Lattner s Jakubem Svobodou, který si následně sjel blíže ke gólmanovi a tvrdou střelou vyrovnal – 1:1.

Nechvátal se ještě ani nestačil oklepat a už za zády lovil další puk. Tentokrát byl šťastným střelcem Adam Havlík, jenž v pádu zavěsil puk za gólmana - 2:1. Když přišla na řadu další početní výhoda hostů ve třinácté minutě, rozezvučel nejprve tyčku jeden z obránců Litvínova a následně odražený puk po střele Kousalíka doklepl do sítě Pavel Smolka - 2:2. Další pohlednou akci předvedl na druhé straně Trojan, který se osamostatnil v útočném pásmu, ale při koncovce selhal. Ovšem ve vlastním oslabení se nemýlil znovu Adam Havlík, kterého nechali hostující hráči úplně volného. Znojemský útočník si nejprve položil Nechvátala a poté střelou k bližší tyči vrátil svým barvám vedení - 3:2. Více se již v úvodním dějství nestalo, a tak odcházeli domácí do kabin šťastnější.

Také druhá dvacetiminutovka přinesla velmi atraktivní a dramatický hokej. Pře hře pět napět bylo Znojmo aktivnější, ale recept na překonání Nechvátala hledalo marně. Několikrát to zkoušeli domácí obránci od modré, ovšem střely buď skončily mimo branku, nebo ve výstroji gólmana. Ani v přesilovce pět na tři nedokázali Orli zvýšit svoje vedení, a to se jim vymstilo v dvaatřicáté minutě, když početní výhodu využil Litvínov. Jakub Matai si najel až před Kacetla a procedil kotouč znojemskému brankáři mezi nohama – 3:3. O pět minut později hrálo Znojmo přesilovku, ale radovali se znovu hosté. Zavřel s Mackalem se dostali do akce dva na jednoho, první jmenovaný přihrál a Jiřímu Mackalovi nedělalo problémy propálit Kacetla – 3:4. V závěru třetiny měl obrovskou smůlu Piskoř, který místo prázdné branky trefil jen tyčku a hosté tak po dvou třetinách vedli o jednu branku.

V závěrečné třetině mohl vyrovnat Süsser či Jarůšek z bezprostřední blízkosti před Nechvátalem, ale hostující gólman byl úspěšnější. Na druhé straně se pokoušeli zvýšit Kousalík s Bízou, ovšem ani Kacetl další změnu stavu nedovolil. Domácím se v posledních minutách příliš nedařily kombinace a Litvínov poslal několikrát puk přes všechny čáry. Jednu z největších příležitostí k prodloužení zápasu spálil Havlík, jenž trefil jen další tyčku branky litvínovského gólmana. Minutu před závěrečnou sirénou si domácí vyžádali oddechový čas a odvolali brankáře. Ani hra v šesti však vyrovnání nepřinesla.

První vzájemný zápas play off tedy vyhrál Litvínov, a je tak blíže k postupu. Rozhodnout může již v pátek na svém ledě, neboť se hraje jen na dvě vítězná utkání.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (Znojmo): Když se hrálo pět na pět, tak jsme byli lepším celkem. Musím říct, že to kluci dneska odmakali. Jako viníka označuji jednoznačně rozhodčího. První dvě třetiny pískal nesmyly a ve třetí třetině to zase nechával bez povšimnutí. My jsme takto nebyli schopni dostat se do tempa, což soupeřovi vyhovovalo. Nedá se nic dělat, prohráváme 0:1. V pátek musíme vyhrát, to každý ví. Pokusíme se hrát stejný hokej, jako dnes a věřím, že pokud bude pískat rozhodčí tak, jak se má, jsme při hře pět na pět schopni vyhrát.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
23 Adam Havlík 2 0 0 2 2 10
61 Jakub Svoboda 1 0 0 1 -1 0
10 David Bartoš 0 0 0 0 0 0
21 Jakub Fára 0 0 0 0 -1 2
96 Richard Jarůšek 0 1 0 1 0 0
84 Lukáš Kovalský 0 1 0 1 1 2
11 Lukáš Kusák 0 0 0 0 0 0
15 Tomáš Latner 0 0 0 0 -1 0
89 Jan Lattner 0 1 0 1 0 2
5 Daniel Opalek 0 0 0 0 1 0
35 Dominik Piskoř 0 0 0 0 0 2
19 Martin Pláněk 0 0 0 0 1 0
7 František Pospíšil 0 0 0 0 0 0
91 Matěj Síkela 0 0 0 0 0 2
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 1 0
88 Petr Süsser 0 0 0 0 1 2
51 Jan Trojan 0 0 0 0 0 0
62 Jakub Zika 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 38 4 34 89.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER