<i>Ice breakers #2</i>

Aktuální zprávy
ČT 6. 3. 2003
P a r d u b i c e - Co rozhodlo o porážce? Které okamžiky byly těmi rozhodujícími? Komu zápas příliš nevyšel? Co je dobré zachovat pro další boje a čeho se naopak vyvarovat? Rubrika Ice breakers vyzdvihuje rozhodující momenty zápasů znojemského týmu!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Co rozhodlo: Lepší pohyb, důraz a nasazení domácího celku.

Pardubice se z prvního duelu poučily. Pozměnily složení útoků a částečně také taktiku hry, nastoupily na Znojmo se stoprocentním důrazem a vyplatilo se. Důraz Orlů byl nižší než v prvním duelu, zato Pardubice neponechaly nic náhodě. Vyplatilo se také nasazení Tvrdíka a Rolínka, kterým fyzická hra svědčí více než technickým mladíkům kolem Koukala.


Co nepomohlo: Rychle inkasované branky, zbytečné fauly

Dva góly v prvních třech minutách prakticky rozhodly zápas. Orli nabídli soupeři navíc neuvěřitelné množství přesilovek a přestože vyšší přísnost aplikovali sudí také na domácí, hra v početní převaze dnes patřila jen jednomu celku. A navíc, hra v oslabení stojí vždy dvakrát tolik sil.


Kdo zářil: Obránci dělali co mohli, úspěšně vykročil Němeček.

Václav Benák byl nejlepší v dresu Znojma nejen díky vstřelené brance, ale také díky tomu, že dokázal zachovat klidnou hlavu. Společně s Milanem Tomanem dohráli dvě třetiny zápasu a jako jedni z mála snesli přísnější měřítko. Premiérový start v play-off se vcelku vydařil i Romanu Němečkovi, vedle zkušeného Karla Soudka se soustředil na jednoduchou hru a nic viditelně nezkazil.


Komu se nedařilo: Celému týmu

Úroveň hry Orlů oproti středečnímu duelu byla nesrovnatelná, na ledě jako by bruslil jiný tým. Trenérovo kritické pozápasové hodnocení padá na celý tým, na porážce se podíleli všichni hráči.


Brankář: Altrichter neměl šanci

Sedm branek nepotěší žádného brankáře, ale po čtyřech brankách v první části, kdy se puky vždy nějak smolně odrážely, Martin Altrichter dochytal zápas bez problémů. Druhé střetnutí série se prohrálo jinde.


Lahůdka zápasu: Trefa Petra Kumstáta do břevna

V polovině zápasu měl Petr Kumstát, který se svými kolegy z útoku dostal na ledě více prostoru než v prvním zápase, dvě gólové příležitosti. V první z nich střílel vedle Svobodovy tyče, jeho druhá střela, vyslaná z jasné pozice mezi kruhy, skončila na horní tyči. Pokud Petr Kumstát zlepší efektivitu v gólových šancích, bude z něj velmi nebezpečný útočník.


Co do dalšího zápasu: Hlavu vzhůru!

Orli seděli po zápase v kabině velmi sklesle. Na černé myšlenky je však ještě brzy. Na domácím ledě musí Orli přidat na důrazu před brankou a nastoupit do zápasu s respektem k soupeři, ne však se strachem. V prvním zápase dokázali, že Pardubice mají slabé chvilky. A navíc, kde je vůle, tam je i cesta...

NEWSLETTER